Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Winst voor RV Aengwirden én 1e plaats regiocompetitie!

Geplaatst op 15-05-2023  -  Categorie: wedstrijdroeien

Op zaterdag 13 mei kwam onze RV Aengwirden jeugd- en juniorencrew in actie aanwezig bij de tweede wedstrijddag van de KNRB junioren regiocompetitie. Het was een zonnige dag met mooie resultaten. Er werd hard geroeid in de skiff, de dubbel twee en de dubbel vier. In de lunchpauze kon geproefd worden aan het boordroeien in de acht.

De deelnemers

De tien roeiers gingen er vol goede moed tegenaan: Niels, Rutger, Julius, Alexander, Lieuwe, Evelien, Lieke & Lieke, Brecht en Marylou. De meiden wonnen met hun team in hun veld en Marylou was ook nog de snelste in de skiff. Ook de mannen hebben keihard gevaren. Anderen waren deze keer net wat sneller.

Aanvoerder klassement

Al met al veel plezier en gezelligheid. RV Aengwirden voert nu het klassement aan in de regio Noordoost. Een topprestatie van de hele groep! En nu de uitdaging om dit vast te houden natuurlijk! Er staan nog twee wedstrijden in de planning, op 27 mei en op 10 juni. Het wordt spannend! De wedstrijd van 10 juni organiseert RV Aengwirden en is onze 11-bruggentocht. Aanmoedigen dus allemaal!

Zo werkt de regiocompetitie

Binnen heel Nederland vinden er elk jaar competities voor junioren plaats op regionaal niveau. RV Aengwirden doet mee in regio Noordoost. Dit seizoen doen er leden van zestien verenigingen mee en er zijn vier wedstrijden die meetellen voor deze competitie. De verenigingen verdienen punten op basis van het aandeel jeugd- en juniorroeiers van een vereniging dat met de competitiewedstrijden in de regio meedoet. 

Verenigingsprestatie

Het is dus een echte verenigingsprestatie. De vereniging met het hoogste percentage deelnemende jeugd op een competitiewedstrijd verdient 5 punten voor het verenigingsklassement. De nummer 2 verdient 3 punten en vereniging nummer 3 verdient 2 punten. Alle andere deelnemende verenigingen verdienen één punt voor het verenigingsklassement. Dit stimuleert verenigingen om aan zoveel mogelijk wedstrijden met minimaal één roeier deel te nemen.

 

RV Aengwirden doet mee in de volgende categorieën:

-             Open categorie t/m 12 jaar, C4x - Rutger stuur, Lieuwe , Alexander, Hanne, Julius  

-             C4X+ 15-18 jaar: Evelien, Lieke, Lieke, Brecht, Marylou

-             C4X+ 15-18 jaar : Niels, Rutger en Evelien in een combi met ’t Diep

-             Skiff: Alexander, Lieke, Niels, Marylou

-             Dubbeltwee: Alexander/Julius en Rutger/Niels

 

In deze competitie is de jeugd t/m 12 jaar een open categorie. Dat betekent dat ze mogen roeien in combinatieteams van jongens en meisjes en met roeiers van verschillende verenigingen. Bij ons deed Hanne van roeivereniging Jason (Arnhem) mee in de C4X+ met Alexander, Lieuwe en Julius. De leeftijdsgrens geldt niet voor de stuur. Bij ons was dat deze keer Rutger. Het meidenjuniorenteam (categorie 15-18) jaar bestond helemaal uit leden van RV Aengwirden. Vanwege krachtsverschil mogen hierin geen jongens meedoen. Andersom wel: een meisje mag meeroeien bij de jongens junioren 15-18 jaar.

Bekijk hier de rest van de foto's 

 

jeugd-130523-6

 

 

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl