Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

ROEIPLOEGEN VAN AENGWIRDEN
ROEIPLOEGEN VAN AENGWIRDEN

Redbads Rowers

Klik hier voor theorie over onze training

 

Net als de Friesche Koningen proberen wij op het water te winnen, vandaar de naam Redbad. De Redbad rowers hebben er zin in! Ons doel is knallen op de Spaarne en de Elfstedentocht! Ruud wil minimaal vier keer per week roeien en twee keer per week hardlopen, we gaat het zien!


 

De Fleanende Fries

Klik hier voor informatie over ons trainingswater.

De Fleanende Fries is een groep fanatieke veteranen roeiers bij Aengwirden. Deze groep is begonnen omstreeks het millennium met als doel starten op de Head of the River. De basis is een vaste groep van rond de 12 fanatieke veteranenroeiers die al 20 jaar op zondagmorgen in de acht traint, jarenlang in weer en wind gecoached door Peter van den Broek. Aanvankelijk was meedoen belangrijker dan winnen, maar rond het jaar 2005 werd de ploeg fanatieker en werd steeds meer in een vaste samenstelling geroeid.

Fanatiek trainen was te zien in de resultaten. Eindigden we in het begin steevast in het rechter rijtje, met het klimmen der jaren schoven we steeds een stukje naar voren op. Inmiddels horen we bij de top van het veteranenveld in onze leeftijd: we hebben de afgelopen twee edities van de Head of the River het VF veld gewonnen. in 2016 startte onze acht op de Head of the Charles in Boston. Sinds een aantal jaar roeien we ook in kleine nummers (4+, 4*, 4x, 4-, 2-, 2x en skiff) succesvol in binnen- en buitenland (Fisa Masters).


 

Roeimeisters

Klik hier voor theorie over onze training

Op het eerste oog een bijeengeraapt zooitje, maar stiekem best wel fanatiek. Er mag best wel hard getraind worden, maar wel zo dat het met een druk leven gecombineerd kan worden. Zo komen we standaard zaterdagochtend bij elkaar om te trainen. Echt trainen, want we willen het graag goed doen op "onze" wedstrijden; Head, Tromp, Novembervieren en de Elfsteden Roeimarathon. Tussen het beulende geweld van de andere Veteranen B -ploegen met oud-wedstrijdroeiers in de sub-top eindigen is dan een aardige prestatie. En verder? Ach, jezelf niet te serieus nemen en een lolletje op z'n tijd kenmerkt ons misschien nog veel meer...


 

Zondagdames

Klik hier voor theorie over onze training

Op zondagmorgen roeien ca 12 dames in wisselende samenstelling in gladde boten. Allen hebben ervaring en genieten van samen roeien en de heerlijke bak koffie na!  Leuke van de ploeg is dat de insteek anders kan zijn: van toerroeien tot wedstrijdroeien, waarbij het toch fijn roeien is met elkaar. Zeker het uitwisselen van de ervaringen, conditie toename en verbeteren van techniek gaat dan vanzelf.


 
trainingskaart-heerenveen-300ppi-min

Training op het Hearrefeanster kanaal en It Deel

Vlot club --> hoogspanningskabels over It Deel --> vlot = 16km

Deze training is globaal in drie blokken ingericht, namelijk:

  1. Warm roeien (hoe roeien wij nu)
  2. Oefeningen (hoe moeten wij roeien en herhalen)
  3. Terug roeien (ankeren oefeningen)

Daarnaast zijn er twee type trainingen, namelijk:

  1. Duurtraining
  2. Technische training

Duurtraining:

Het kenmerk van deze training is het vergroten van de conditie en ervaren van lange afstand roeien. Deze training is zeer geschikt wanneer veel stil liggen ongewenst is, denk aan kou en harde wind. 

Tijdens de duurtraining wordt het oefeningenblok sterk gereduceerd of overgeslagen. Het warmroeien en terugroeien gaat met een trainings haal en dito tempo. Tijdens het rond maken kan er water gedronken worden. 

Technische training

In tegenstelling tot een duurtraining is het doel van een technische training het 'elkaar vinden' in de boot. Daarnaast is er ruimte voor individuele oefening tijdens tubben.

Het warm roeien bestaat uit uitlengen en trainingshaal tot Vegelinsoord. De stuur houdt het aantal stuurcommando's tot het minimum en coacht niet.

Oefeningen worden uitgevoerd volgens het trainingsschema van de desbetreffende week,  en de stuur coacht. Het kenmerk van het oefenblok is dat er meerdere malen een oefening wordt uitgevoerd met tubben en daarna met alle acht de oefening wordt ervaren.

Na het oefenblok is de concentratieboog lager en is iedereen iets vermoeider. Dit is het moment om lekker terug te roeien en alles wat geleerd is te herhalen. Dit blok is kenmerkt zich door opzetjes hard roeien met een mediumhaal tussen de opzetjes.

 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl