Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Lidmaatschap
LIDMAATSCHAP

Roeien

Onbeperkt €298/jaar.

skiff-124x250

 

Op deze pagina vind je alle informatie over het lidmaatschap van Roeivereniging Aengwirden. Hieronder een handig overzicht die linken naar specifieke informatie.

Roeien is voor iedereen

Kosten lidmaatschap

Clinics of introductielessen

Algemene richtlijnen

Sleutel van de loods

Definities

Roeien is voor iedereen

Of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen. Ga je graag in een eenpersoonsboot, de skiff, of liever met een ploeg het water op? Ben je meer prestatief of recreatief ingesteld? Er is voor ieder wat wils. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemdiploma. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met je boot soepel door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren!

Daarnaast train je met roeien al je spieren, maar de kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Roeien is een veilige sport voor alle leeftijden.

 

Het lidmaatschap

Je bent slechts één klik verwijderd van de aanmelding. Hieronder vind je een handig overzicht van de contributiegelden. Lees dit door en meld je aan bij onze club, wij kunnen het van harte aanbevelen!

Tarieven 2023*

Senioren (>18 jaar) € 298,68 **
Jeugd /Junioren € 151,85 **
Gezinsleden (10% korting) € 272,88**
Student (30% korting) € 221,27**
Coach / Stuur (75% korting) € 105,16**
Buitenlidmaatschap (geen KNRB afdracht, 50 % korting) € 129,01
Niet roeiend lid € 68,74

*  Een lidmaatschap is voor een heel kalenderjaar (1 januari t/m 31 december) en  tussentijds niet opzegbaar. De tarieven van de jaarcontributie 2023 zijn hieronder te lezen.

** Tarief is inclusief KNRB contributie.

 

Vier voorjaarclinics voor slechts €40

Ben je enthousiast geworden en heb je nog nooit eerder geroeid, dan kun je 4 introductielessen volgen. Je kunt dan ervaren, hoe het is om te roeien en kijken of het een sport is die jij leuk vindt.

De start van de clinic/introductielessen vindt plaats na de open dag in het voorjaar. Je hoeft voor 4 lessen slechts €40 te betalen. Word je voor 1 juli definitief lid, dan wordt dit bedrag op je jaarcontributie in mindering gebracht. 

Lessen duren ongeveer anderhalf uur en vinden plaats op een vast tijdstip per week. Dit tijdstip wordt in overleg met de belangstellenden vastgesteld. Na 4 weken kies je dus of je stopt of doorgaat.

Wanneer je lid bent geworden is het de bedoeling dat je in het eerste jaar je eerste roeiproef en eerste stuurproef gaat halen, zodat je zelfstandig en zonder instructeur met een groepje kan gaan roeien.

 instructie

 

Algemene richtlijnen

Het is aan te raden om eens bij de roeiloods te komen kijken, als je overweegt te gaan roeien. Via het secretariaat ( siraterces.[antispam].@rvaengwirden.nl) kun je dan horen wat een geschikt moment is om te komen. Het is vanzelfsprekend het leukst als er dan ook verscheidene boten op het water zijn.

De open dag is ook een heel geschikt moment om kennis te maken met de vereniging. De datum van de open dag vind je in de activiteitenagenda.

voorwaarden

Leden of aspirant leden van onze roeivereniging worden geacht aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • U moet zwemvaardigheid op niveau van diploma B beheersen, dus met kleren aan kunnen zwemmen.
 • U kunt en mag tillen. Het materiaal waarin u leert roeien kan soms zwaar zijn en je hebt vaak de gehele bemanning nodig om boten in en uit te brengen.
 • Tijdens het roeien moet strakke/ elastische kleding gedragen worden en smalle, platte (gym)schoenen (bootschoenen); geen hardloopschoenen met brede hakken, want die passen niet in de voetenborden.
 • Bij zelfstandig roeien is dragen van opvallende shirt verplicht om goed zichtbaar te zijn voor anderen.

Roeien

 • Leden worden conform statuten bij de KNRB geregistreerd dus ten alle tijden is KNRB contributie verschuldigd.
 • Lidmaatschap is voor geheel jaar; restitutie tgv bijzondere omstandigheden moeten worden aangevraagd bij en zijn ter beoordeling van het bestuur.
 • De tarieven voor het lidmaatschap worden jaarlijks geindexeerd met het prijsindexcijfer voor consumenten (CBS).
 • Opzeggen moet voor 1 december en schriftelijk van het lopende jaar bij het secretariaat.

 

Sleutel

Na het behalen van de roeibevoegdheden Scullen 1 en Sturen 1 kan zelfstandig geroeid worden en kan een sleutel van de loods worden aangevraagd. Welke boten in aanmerking komen om zelfstandig in te roeien staan in het botenbestand.

Voor de sleutel moet € 15,- borg betaald worden. Neem contact op met retseemgninnep.[antispam].@rvaengwirden.nl voor het aanvragen van een sleutel.

 

Definities

Gezinsleden

 • Minimaal 2 personen waarvan 1 persoon senior lidmaatschap heeft en volle tarief betaald.
 • Samenwonend, getrouwd of samenlevingsvorm kan aangetoond worden.
 • Gaat niet op als studentenkorting, coach/stuurkorting of buitenlidmaatschapkorting al verstrekt is.
 • Toelating voor deze korting aanvragen bij bestuur.

Student

 • 18 jaar of ouder (dus senior lidmaatschap); junioren komen hiervoor niet in aanmerking.
 • Volgt voltijd MBO/HBO/WO opleiding en kan dit aantonen; bij verliezen van deze hoedanigheid zal persoon automatisch als lid aangemerkt worden met ingang van het eerstvolgende boekjaar.
 • Toelating voor deze korting aanvragen bij bestuur.

Coach/Stuur

 • Heeft aantoonbare stuur of coachvaardigheden of kan hier voor opgeleid worden.
 • Kan aantonen dat een ploeg of roeigroep binnen RV Aengwirden er baat bij heeft.
 • Roeit niet in de vloot van RV Aengwirden.
 • Toelating voor deze korting aanvragen bij bestuur.

Buitenlidmaatschap

 • Buitenleden zijn natuurlijke personen die bij het begin van het boekjaar de leeftijd van achttien (18) jaar hebben bereikt, zich als buitenlid hebben aangemeld en door dit orgaan als zodanig zijn toegelaten.
 • Buitenleden zijn leden in de zin van de wet. Buitenleden hebben dezelfde rechten en verplichtingen als gewone leden, met dien verstande dat te aanzien van hen een afwijkende contributieplicht geldt. Het bedrag van de contributie wordt door de algemene vergadering op voorstel van het bestuur vastgesteld.
 • Toelating als buitenlid is slechts mogelijk indien men aantoont lid te zijn van een andere bij de Koninklijke Nederlandsche Roeibond aangesloten roeivereniging, via welke andere vereniging de afdracht aan de Koninklijke Nederlandsche Roeibond plaatsvindt, voor zover die vereniging buiten Friesland is gelegen.

Lid van een andere Friese vereniging

 • Leden die al lid zijn van een andere in Friesland gevestigde vereniging via welke andere vereniging de afdracht aan de Koninklijke Nederlandse Roeibond plaatsvindt, betalen de volledige contributie verminderd met een bedrag ter hoogte van de voor dat jaar voor een lid verschuldigde afdracht aan de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Jeugd/Junioren

 • Onder jeugdleden worden verstaan jongens en meisjes die voor 1 januari van het lopende jaar de leeftijd van 14 jaar nog niet hebben bereikt.
 • Onder Junioren worden verstaan jongens en meisjes die voor 1 januari van het lopende jaar de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt.
 • Als jeugdleden vrij zijn van of een andere KNRB afdracht hebben dan junioren zal dit verrekend worden in de verenigingscontributie.
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)

STUUR EEN MAIL

 

 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl