Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Warmeboerenkersenwafeltocht

Geplaatst op 14-10-2022  -  Categorie: toerroeien  -  Auteur: Sita

Met twee roeisters van De Dragt, acht roei(st)ers van Aengwirden en drie roeisters van Wetterwille gingen we zaterdagochtend van start. Het was fris, maar tot onze vreugde was de lucht schoongeveegd. Uit de wind zat je heerlijk in het zonnetje te sturen. Net ten zuiden van Heerenveen was een koffiepauze met koek. Daarna verder naar het zuiden en over de Tjonger naar het oosten. Ten zuiden van Oranjewoud slingert deze mooi tussen natuurgebieden.

Keurig om 12 uur kwamen we aan in Mildam. In het Hof van Schoterland stond boerenkool met allerlei lekkere toebehoren voor ons klaar. De uitdaging is om daar niet te veel van te eten, want de wafel met warme kersen én ijs met slagroom komt ook nog. Ik moet bekennen dat ik die uitdaging te laat zag, dit brak me op bij het roeien later.

Door materiaalpech was de terugweg ook een uitdaging. In onze C4 roeiden we om de beurt een kilometer met één riem. Bij de wisselplaats was de pech van een ander een geluk voor onze boot. In de andere C4 zat een beginnende roeister die de 24 km niet vol kon houden, dus deze boot kon wel een riem missen. De roeister kon nu naar ieders tevredenheid rustig als passagier op boeg zitten.

Zelfs bij het opruimen van de boten was het nog mooi weer. Het was gezellig geweest, leuk om met roeiers van verschillende verenigingen samen te roeien. Voldaan stapten we in de auto. Op de terugweg regende het. 

Sita Hofstra (Wetterwille)

Bekijk de foto's

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl