Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Tweehead 2024

Geplaatst op 29-03-2024  -  Categorie: wedstrijdroeien

Het was alweer twee jaar geleden dat de Tweehead voor het laatst gevaren werd. In 2022 was de Tweehead voor Michiel en ondergetekende de eerste wedstrijd samen in de 2-. Toendertijd stapten wij tevreden uit de boot met de wetenschap dat er ruimte was voor verbetering.

De editie 2023 werd wegens storm afgelast en het scheelde niet veel of de editie van 2024 was het zelfde lot  toebedeeld. Helaas verwaaide de Skiffhead op zondag. Voor diegenen die wat minder ingevoerd zijn in het wedstrijdcircuit: de Skiffhead wordt sinds 1951 jaarlijks gehouden en is, net als de Tweehead, afgeleid van de Head of the River. Het 7,5 kilometer lange parcours op de Amstel heeft de start in Ouderkerk aan de Amstel (net voor de brug) en de finish in het centrum van Amsterdam. 

Wind en socializen

Op zaterdagochtend 23 maart vertrokken we vol goede moed naar Amsterdam. Het was wat winderig en buiig weer, maar eigenlijk best oké. Met windkracht 4-5 uit het westen was de wind ons gunstig gezind. Bij roeivereniging RIC Amsterdam aangekomen werden de boten opgeriggerd. Bas Jan en Joost startten in hetzelfde blok in de dubbel twee. Vervolgens zetten we koers naar de start in Ouderkerk. In Ouderkerk vonden we een mooi stekje in de luwte, wat ons de gelegenheid gaf uitgebreid te socializen met wat oude bekenden.

Wedstrijdverloop

Om 15:45 uur mochten we echt los. Eerst een mooi stukje voor de wind, om vervolgens halve wind door te stomen tot de grote bocht, waarna we tot het Kalfje volle bak tegen de wind door moesten trappen. Ergens bij het Kalfje hadden we de Amstel 2- te pakken en in de buitenbocht tikten wij deze stugge tegenstander langzaam weg. Nu dus full pull door richting de Omval. Het originele plan was om met een progressief schema te varen. Maar op laatste stuk richting de Hoop waren we blij dat we het leven nog hadden en dat we niet te veel aan snelheid inleverden.

Eind van het verhaal was dat wij met een tijd 31:55 (zesde van de dertien) op 1:15 minuut van de nummer 2 best tevreden mochten zijn. Net als bij ons debuut twee jaar geleden, was ook nu de conclusie: we hebben flink progressie gemaakt en niet al te  veel laten liggen, maar gelukkig is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Dus op naar de volgende wedstrijd!

Anders Kok

kaart-tweehead
 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2023 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl