Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Tromp Boat Races 2016: 4x Blik.

Geplaatst op 16-10-2016  -  Categorie: wedstrijdroeien  -  Auteur: Josine

Dit weekend vonden de Tromp Boat Races weer plaats in Hilversum, een wedstrijd over 5250 m.
In blok 1 was het eerst de beurt aan de Dames Veteranen 4*: 33 ploegen. In de B-categorie haalde de ploeg met Edith Stok, Annemieke Mintjes, Christel de Vries, Josine Haspers en stuur Anna Tjalma een 4e plaats van de 9 en overall een 10e plaats. In de E/F-categorie startte de ploeg met Cathrien Smeding, Clara van der Geest, Els Koning, Simone Beem en stuur Jetty Meijer. Van de 5 ploegen waren zij helaas 5e en overall 33e.
Ook in de Veteranen Skiff werd gestart, met een totaal van 73 skiffeurs. In de E-categorie won Frans van der Steen van de andere 8, overall 8e. In de F-categorie werd gestart door Jan-Bas van Noord, ook hij won van de andere 4, overall was hij 23e.
In blok 3 startten Frans en Albert Sprokholt in een combi met Tromp in de V4+ met 23 ploegen, dat leverde hun in de D/E-categorie een 2e plaats op van de 6 en 6e overall.
In blok 4 startten Frans en Jan-Bas in de V2x met 18 ploegen. In de E/G-categorie leverde hun dat een 1e plaats op van de 4 en 2e overall.
In blok 5 was het de beurt aan de Veteranen 4* met 26 ploegen. Als eerste startten Sieger Pruiksma, Jur Hofsteenge, Wilco Fennema, Hidde Hosper en stuur Cathrien Smeding in de B-categorie, van de 7 waren ze 7e en 20e overall. Ook Frans en Jan-Bas startten, deze keer in combi met De Hoop en Naarden, in de E/F-categorie, dit leverde alweer winst op ten koste van de andere 5 ploegen en een 2e tijd overall.