Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Triple AE: de ploeg

Geplaatst op 18-05-2023  -  Categorie: algemeen

In 2023 een primeur, we roeien de Elfstedenroeimarathon met een mixploeg van Epsilon en Aengwirden!

Hoe het zo gekomen is ...

Bij beide verenigingen wasen er een aantal leden dat graag de Elfsteden wilde roeien, maar niet de 12 die daarvoor nodig zijn. Met de combi hadden we meer dan voldoende en moest er helaas ook een aantal afvallen.

Hoe verloopt de samenwerking ...

Twee culturen in één boot, altijd lastig ?, want is het nou een walploeg of zijn het chauffeurs? Daarnaast twee verschillende routeschema’s, verschillende procedures bij het afstellen van de boot en het in en uitstappen. De vergadering waren levendig, maar constructief, alles kwam goed!

 

De puntjes op de i ...

We hebben met dank aan Nicolette en Bram een fantastisch routeboek! We hebben de “Lytse Swan” meegekregen, die al diverse keren gewonnen heeft! Iedereen heeft hard getraind, de route verkend en heeft er zin in! Vele andere leden zijn behulpzaam geweest bij het bijvoorbeeld het klaarmaken van de boot en het knutselen van andere benodigdheden.

 

De ploeg ...

We starten de ERM met ploeg A, zij starten vanuit de Prinsentuin in Leeuwarden kort na 20.00 uur richting Dokkum. De ploeg bestaat uit Paul, Jel en Edith van Epsilon, ze worden begeleid door hun walploeg Janneke en Ineke. Bij de Klaarkampster brug neemt team B het over, deze ploeg bestaat uit de Aengwirden leden Lysbeth, Henk en Ineke met hun chauffeur Monique. Deze beide ploegen wisselen elkaar af tot in Leeuwarden. Daarna neemt ploeg D de boot over, dit is de “ultieme combi ploeg” bestaande uit Nynke (Epsilon) met Jetty en Narda (Aengwirden), zelfs de walploeg is gemengd, Sytske (Epsilon) met Ellen (Aengwirden) Team C en D wisselen daarna af tot de wissel in Sloten, team C bestaat uit Geertje, Daniël en Gordon van Epsilon, zij worden begeleid door de walploeg Willemien en Nicolette. Na Sloten krijgen de teams C en D even rust. In de loop van de dag wisselen de teams regelmatig af tot team D ons, binnen 24 uur, bij Wetterwille in Leeuwarden over de finish zal sturen.

 

Wat hopen we ...

Een vlotte tocht, goed weer, niet te veel wind. Op tijd binnenkomen in Leeuwarden! Fijne samenwerking, geen ongelukken. En veel supporters op de kant ?

Clara


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl