Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Triple AE: de barre tocht

Geplaatst op 22-05-2023  -  Categorie: toerroeien

Vrijdag 19 mei was het dan zover, de ERM! Iedereen was voorbereid en om 20.00 lag de Lytse Swan klaar in de Prinsentuin. Als nummer 78 kwamen we rond 20 over 8 over de start en begon onze tocht.

start

 

Avond en nacht

Hoewel we hard hadden getraind de afgelopen tijd, was het vanaf het begin wel duidelijk dat we niet heel veel ’over’ hadden, maar we gingen er vol enthousiasme voor. De etappes via Wyns en Klaarkamp naar Dokkum en vervolgens via Oudkerk terug naar Leeuwarden verliepen ongeveer zoals verwacht. Om één minuut voor twee werd er gestempeld in Leeuwarden (om 01.59 uur sloot de controlepost). Die hindernis was dus genomen en het ging in een goed tempo door, op naar Sneek, IJlst, Woudsend naar Sloten. De doorkomsttijden waren goed, we liepen in op het tijdsschema en de vooruitzichten op een kruisje in Leeuwarden waren goed.

De fans!

Ondertussen wil ik nog even vermelden dat er op de gehele route clubgenoten van zowel Epsilon als Aengwirden stonden om ons aan te moedigen, aangevuld met familie/vrienden. Wat was dat fijn!

Harde wind

In de loop van de zaterdag nam de wind toe. Noordoost 4 had onze favoriete weerman voorspeld, die ook nog zorgde voor koffie onderweg, maar helaas bleek het iets meer te zijn. Met name op de trajecten vanaf Hindeloopen werd het zwaar voor de roeiers. Het was echt knokken tegen de wind in. Dit gecombineerd met smal water (niet kunnen inhalen) en ondiep water (roeit heel zwaar), ging de gemiddelde snelheid behoorlijk omlaag.

Finish

Alle deelnemers hebben zich tot het einde toe zich voor de volle 100% ingezet. Er was frustratie, er waren tranen, maar ze gingen door! Uiteindelijk hebben we het niet binnen 24 uur gered, maar we zijn wel binnengekomen!! Onder luid applaus van al onze fans kwam onze ‘ultieme combiploeg’ Nynke, Narda en Jetty na 24 uur en 30 minuten over de finish. Dit was helemaal geen slechte prestatie onder deze omstandigheden (ter vergelijking: de winnaar deed er zo’n vijf kwartier langer over dan de tijd van het ‘baanrecord’ en 22 van de 93 ploegen haalden het niet binnen de 24 uur), maar we hadden het natuurlijk toch liever wél binnen de 24 uur gedaan.

Clara

 

Bekijk hier meer foto's

 

fb-erm-slotbericht

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl