Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Toertocht Rondje Aldeboarn-Akkrum

Geplaatst op 02-05-2022  -  Categorie: algemeen  -  Auteur: Ingrid

Zaterdag 23 april | 9:30 uur | 10°C | 4/5bft

Iedereen druppelt rond 9:30 uur binnen, het is schitterend weer met een stevige oostenwind. De sportieve roeiers hebben er zin in! We zijn met dertien: elf roeiers en twee in de volgwagen. De deelnemers zijn van De Dragt, De Geeuw en Aengwirden. Na een bakje koffie gaan we met de Wilster en de Wetterjuffer op pad. De eerste kilometers roeien we in rustig tempo in de luwte richting de spoorbrug, eenmaal onder de spoorbrug door krijgen we al wat meer tegenwind. Na ongeveer 4 km op de Hooivaart moeten de roeiers echt bikkelen, 5 km vol tegen de wind in met windstoten van 7bft, petje af voor de roeiers (Ik zit lekker relaxed te sturen)!

En dan staat onze volgwagen (Irene en Monique) ons op te wachten en gaan we een heerlijk bakje koffie doen met een koekje erbij. Na een halfuurtje vervolgen we onze tocht richting Aldeboarn. De wind is ons nu iets gunstiger gezind en eenmaal linksaf geslagen is het roeien een eitje. De wind blaast ons in rap tempo zo Aldeboarn in. Wat een prachtig dorp zo vanaf het water!

Na een uur komen we aan bij onze lunchplek, lekker in de luwte onze eigen meegebrachte lunch genuttigd. Irene verraste ons met een heerlijk toetje, een lekker verfrissend stuk meloen. Hiermee moeten we wel weer een stuk vooruit kunnen. We gaan weer verder in een nieuwe formatie, nieuwe roeiers en sturen.

Op naar Akkrum. We hadden goede instructies en waarschuwingen meegekregen over afslagen en nauwe doorgangen, maar eenmaal in de nauwe doorgang hadden we een obstakel. Een groot ponton met kraan versperde de gehele waterweg, dus al strijkend terug het kanaal in en een stukje omvaren om toch weer richting Heerenveen te komen.

De wind wakkert weer flink aan en we houden het water net uit de boot, maar het loopt gesmeerd. Korte haal en flink de benen eronder. En dan zien we in de verte ons ontvangstcomité op de wal bij het theehuis "Nije Skou" staan. Daar laten we ons verwennen met een vers bakje koffie of thee met een stuk eigengemaakt gebak. Drie kwartier later beginnen we aan de laatste etappe richting de loods. Lekker roeien met nog steeds een stevige wind, maar goed te doen in de luwte van de wal.

Om 16:30 uur komt de eerste boot met allemaal voldane roeiers aan op het vlot. Een paar minuutjes later zien we ook de tweede boot. Na alles samen opgeruimd te hebben, is de conclusie dat we een hele gezellige sportieve dag hebben gehad met allemaal gezellige mensen.

Bedankt iedereen voor deze fijne bijzondere ervaring.

Ingrid Schuringa

Klik voor de foto's op onderstaande knop!

2022-04-23 Rondje Aldeboarn-Akkrum

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl