Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Stamppottocht

Geplaatst op 09-11-2011  -  Categorie: toerroeien

Zondag 30 oktober, de eerste dag met wintertijd. Toch nog het gevoel van uitslapen.

Als eerste sta ik bij de loods. Zo heerlijk stil is het. Een regengrijze lucht en een beetje heiig nog. Het water is antracietkleurig met hier en daar een lichtgrijze streep of flikkering. Geen blaadje beweegt, geen klotsje is er te horen. Het is echt herfst, hoewel niet erg koud. Een vlucht ganzen op weg naar warmer oorden vliegt gakkend over. Ze moeten hun V- vorm nog preciezer vinden, die is nog een beetje ongeregeld. En ik weet weer helemaal, waarom ik zo graag een beetje vroeg kom.

Daar komen de anderen aan, de boten worden te water gelaten en roeien maar, richting zuidoost. De boerenkooltocht! Het klinkt eigenlijk of we met een paar mensen van de Keuringsdienst van Etenswaren langs velden vol met boerenkool moeten rijden om te kijken of die er wel goed bij staan!

Maar nee, een toertocht  met twee boten, een vier en een twee, allebei met stuurman. Met als beloning voor het harde werk: boerenkool met worst en spek. Ik doe alleen de heentocht, iemand anders neemt mijn plek in op de terugtocht. Een bootbemannings-wisseltruc op vrijwillige basis voor sommigen van ons vindt er dus ook nog plaats, daar, in Mildam.

Ik ben de meest groene van alle groenen, als het op roeien aankomt. Als derde op rij probeer ik de slagvrouw te volgen en de roepstem van de stuurman te horen. Splesh.... splesh....splesh...., gaan de riemen door en over het water. En als het ritme  helemaal klopt, al is het maar even: muziek is het! En het gevoel, dat 1+1+1+1 heel wat meer is dan 4, wel 44 of zo!

Toch ben ik blij dat ik na de picknickpauze, lekker primitief op zeiltjes in het gras, vurrukkulluke koeken en koffie of thee, mag sturen! Met aan het eind: heel veel gezelligheid, boerenkool en een glaasje witte wijn! ! Proost!   Marjan van Duin

 boerekooltocht2011


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2023 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl