Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

RV Aengwirden wint weer Coupe Frans van Dijk

Geplaatst op 05-12-2015  -  Categorie: wedstrijdroeien

De Heerenveens roeivereniging blijft toch weer een van de relatief best presterende vereniging in Nederland, zeker als het aankomt op het Masters-roeien. Deze week werd dat bevestigd door twee prestigieuze resultaten. Frans van der Steen werd bekroond tot winnaar van het veteranen-klassement en de vereniging haalde alweer de Coupe Frans van Dijk naar Heerenveen. Daarmee troeft de kleine maar bruisende vereniging grote clubs af.

De Coupe Frans van Dijk is een Verenigingsklassement voor 1000 meter wedstrijden. Frans van Dijk was een grote initiator van het Veteranenroeien in Nederland en ook ver daarbuiten. Met zijn aanstekelijk enthousiasme kreeg hij vele buitenlandse veteranenploegen naar De Hoop om deel te nemen aan de De Hoop internationale Veteranenwedstrijden. Uit deze wedstrijden zijn de FISA masters wedstrijden gegroeid. De Coupe Frans van Dijk was oorspronkelijk een wisselprijs voor de vereniging die de meeste overwinningen haalde op die De Hoop veteranenwedstrijden. Nu is de Coupe een verenigingsprijs geworden voor een aantal 1000 m wedstrijden.

Al eerder sleepte Aengwirden de Coupe Frans van Dijk in de wacht. In 2013 waren de bij elkaar opgetelde resultaten van de masters voldoende om de vereniging de Coupe te laten winnen


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl