Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Roeien in Schwerin, 8 september 2011

Geplaatst op 15-09-2011  -  Categorie: toerroeien

Donderdagmiddag 8 september zijn Fieneke, Urseline en Tette naar Schwerin gereisd voor een roeitocht op de Aussen en Innensee. Om tien uur ’s avonds kwamen wij aan bij het prachtig nieuwe Geselschaftgebäude van de Schweriner Ruderverien recht tegenover het beeld bepalende barokke slot met vergulde pinakels. (dit slot is het profinsjehûs (Landtag) van Bundesland Mecklenburg-Vorpommern)

Bernadien en Wiebe waren er al en zaten in het restaurant. Na een drankje kregen we de sleutel en konden onze kamer binnen het gebouw van de roeivereniging betrekken. De volgende morgen een preiswertes Frühstück gegeten. De Wanderruderwartin was in geen velden of wegen te bekennen. Dus op onderzoek en bootsman Helmut was zo vriendelijk om ons aan een E4+ (jazeker E!) te helpen. De boot hadden ze van de roeivereniging in Lübeck gekregen, die hadden er nog mee op de Oostzee geroeid. De boot was loeizwaar maar bleek op de grote Innen en Aussensee (beide 1,5 x Tjeukemeer met groten bomen er om heen) het heel goed de doen op de golven en eenmaal op gang liep ie als een trein.

Na een ronde over de Innensee en vanaf de Aussensee via een kanaaltje naar een kleine meertje (leek de Weeribben in het groot). Daar bij een viersterrenhotel Kaffee mit Kuchen en vanzelf Wiebe en Ik nog een biertje (zijn daar 0,5 l). Via nog een drietal meertjes via de Innensee terug naar de roeiverveniging, maar niet voordat we nog een rondje om de Burg (het slot) geroeid te hebben. Bij de Ruderverein werden we opgewacht door Ina Holz (volgens de vrouwen Ina Ruderina) een stevige dame die naar we later zagen uitstekend kon roeien. Ina was erg ongerust geweest en vroeg zich af welk zooitje ongeregeld geen definitieve bevestiging had gestuurd en er zomaar zonder instructie met een boot vandoor was. Nadat we uitgelegd hadden dat Helmut ons geholpen had en ook goede instructies gegeven, zakte de ongerustheid en boosheid snel af. Het bleek dat de week ervoor een bezoekende jeugdploeg van een ander vereniging een boot in puin gevaren had, vandaar. Lekker gegeten in het restaurant voor onnederlands lage prijzen (en het was wel verse snoekbaars/Zander). Vrijdagavond arriveerden Clara, Liesbeth en Cristel.

Zaterdagmorgen ontbijt in het restaurant en los en twee boten. We kregen de E4+ en een zware overnaadse C2+ mee. De C2+ bleek wel enigszins te lekken en was niet erg stabiel. Het materiaal van de vereniging bestaat uit goed oud Oostduits wedstrijdmateriaal (type Beroald) en erg oud C en overnaads materiaal wat geschonken was door Westduitse verenigingen. Onder de epoxy kon je de weerplekken nog in de boot zien. De oude boten waren wel perfect opgeknapt door ehrenambtliche (vrijwillige) Bootsman Helmut en zijn helpers. Naar de Geheimtip van Ina geroeid halverwege het Aussenmeer tegenover een bomeneilandje op een klein kiezelstrandje aangeland en wadend naar de kant. Daarna de heuvel op naar een oud kasteel waar ons jawel Kaffee mit Kuchen en een biertje wachtte. Even later kwam ook Ina en haar roeipartner aan, zij hadden even naar het eind van het meer geroeid, zo’n 10 km meer als ons. Op de terugweg naar Schwering nog even een tussen stop bij een friet bier en Kuchen uitspanning en daarna verder. Door de kriskras kruisende bootjes ontstonden er veel vervelden golven. De E4+  bleek hier beter te presteren dan de C2+. Na douchen met zijn allen in naar de binnenstad van Schwerin. We hebben lekker gegeten in een uitspanning waar ook veel Schweriners zaten. Dat betekende Mecklenburgs lekker eten. Het was al na tienen. Toch maar even naar de kermis die er was. Het bleek een groot volksfeest voor jong en oud met een mix van markt en kermis. Wiebe, Bernadien, Cristel, Clara en Liesbeth zijn nog in het reuzenrad geweest.

Zondagmorgen na weer een lekker ontbijt in het roeirestaurant een kleine tocht met de E4+ en een gladde C2+ (Ina had ons de dag ervoor zien roeien en vertrouwde de boot aan ons toe) via onze laatste pleisterplaats van zaterdag naar de kleinere meertjes en weer terug naar Schwerin. De E4+ maakte nog een rondje rond het slot en het roeiweekend was weer voorbij. Nadat we de boten goed hadden schoon gemaakt werd afscheid genomen en huiswaarts vertrokken.


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2023 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl