Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Regioroeien Hoogeveen

Geplaatst op 16-04-2024  -  Categorie: wedstrijdroeien

Zaterdag 13 april 11.45 uur: verzamelen bij de Mac. Iedereen is mooi op tijd en met 13 leden gaan we richting HRV de Compagnie. Daar aangekomen worden we verwelkomd met koffie en gebak. Ondertussen heeft Clara iedereen die dat nog niet had, voorzien van een wedstrijdtenue. Ja ja, wedstrijdtenue! Want een wedstrijd is de reden dat we naar het noordoosten van het land afreizen.  Voor ongeveer de helft van de deelnemers is het de eerste roeiwedstrijd in hun leven. Vooraf was er al uitgebreid op de wateren rondom Aengwirden getraind in starten, hard maar toch soepel roeien, doorzetten en ademhalingstechnieken. Alles kwam aan bod.

Het werd dus tijd om hetgeen geoefend was in de praktijk te brengen. Ter plekke werd het water uitvoerig verkend, net als windrichting, golfslag en eventuele stroming, om tijdens de wedstrijden niet verrast te worden. Tevens werden de boten waarin geroeid moest worden bekeken en nagekeken. Het principe van regioroeien is dat je in de boten van de gastclub roeit. De afstand die afgelegd wordt is 500 meter, oftewel 60 slagen volgens de professionals.

We waren vertegenwoordigd met 3 teams:

  • Aengwirden 1: 4 roeiers uit startgroep 23, Hyun, Joke, Anneke, Patrick en Gerrit-Jan als onze stuur/coach
  • Aengwirden 2: de meer ervaren roeiers, Steffen, Gonnie, Gea, Ineke, met Anne-Marie als stuur
  • Aengwirden 3: Jetty, Clara en Irene, zowel Clara als Irene heeft in deze boot gestuurd

Onder een mooi zonnetje maakte Aengwirden 1 zich klaar voor de wedstrijd. Op weg naar de startlijn werd de start nog even geoefend en een check gedaan op gelijk roeien. Daar lagen we dan, klaar voor de start. Het startschot werd gegeven en als een mikadospel gingen we van start. Na een aantal slagen was de orde weer hersteld. De achtervolging werd ingezet, we kwamen steeds dichterbij (volgens de stuur). Gelijk roeien was ook een aandachtspunt, maar moe en voldaan kwamen we als tweede over de finish. Het wedstrijdelement en de spanning die dit met zich meebrengt had invloed op hetgeen geleerd was op de wateren rond Heerenveen.

Hierna ging Aengwirden 2 van start. Uitermate soepel en mooi gelijk roeiend kwamen ze als winnaars over de finish. Duidelijk een ploeg die al jaren roeit. Ingetogen werd de overwinning in ontvangst genomen. Vervolgens was het de beurt aan Aengwirden 3. De start was uitstekend en het zag er lange tijd naar uit dat ze als overwinnaars over de finish zouden komen. Op de laatste 50 meter werden ze echter door een volledig door mannen bemande boot nipt verslagen.

Tijdens de tweede wedstrijdronde van alle teams moest de eerstejaarsboot van Aengwirden nipt de overwinning afstaan, maar werd wel mooi wederom tweede. Aengwirden 2 ging ook nu uitermate soepel van start en roeide snel op de finish af, echter net niet snel genoeg. De boot moest nu de overwinning afstaan, maar werd wel mooi tweede. Alle hoop was gevestigd op Aengwirden 3. Start was vlot en vastberaden en snel kwamen ze op de finish af. Onder luid gejoel, alles vastgelegd op bewegend beeld, werd de overwinning gevierd met minimaal twee bootlengtes verschil. Wederom werd ook nu weer de overwinning ingetogen in ontvangst genomen.

Na de wedstrijden hebben we samen met de leden van de overige roeiverenigingen gezellig geborreld en keken we terug op een mooie, gezellige en succesvolle dag. Tot slot moesten de prijzen nog verdeeld worden. Bij de prijsuitreiking kreeg iedereen een mooi herinneringsblik. Trots als een pauw werd dit thuis getoond. De dag werd afgesloten met een hapje en drankje in het restaurant met de Toekan in Wolvega. Al met al is iedereen weer een ervaring rijker en dit zal zeker invloed hebben op de prestaties die geleverd moeten worden op 25 mei. Dan vindt namelijk een regioroeiwedstrijd op onze thuislocatie plaats.

Tot de 25e!

Patrick Gieskes

whatsapp-image-2024-04-13-at-18-31-30

Bekijk hier de rest van de foto's

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Narda Bergsma
08 mei 2024 08:36

Leuk zeg!!

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl