Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Experiment geslaagd!

Geplaatst op 28-11-2023  -  Categorie: wedstrijdroeien

BBR Tromp zondag 12 november 

Op een mooie zomerse zondagmorgen gooide Ineke een balletje op om mee te doen aan het van Brug-tot-Brug-Roeien van Tromp in Hilversum. De BBR is een soort clubcompetitie voor iedereen, over 2.700 meter. Ineke schatte in dat C*4 waarschijnlijk de beste kansen zou geven en begon aan het experiment om van een groep willekeurige dames één boord-team te maken. En zo geschiede. Op 12 november, een prachtige, zonnige zondagmorgen, gingen Cathrien Smeding, Clara van der Geest, Jetty Meijer, Els Koning en Marie-Jet Fennema goedgemutst in de auto naar Hilversum. Sûkerbôlle en keallepoat mee voor de kamprechter, een oude bekende van Ineke.

Van diesel naar zonnetje

Met Cathrien als stuurvrouw roeiden we naar de start in een van Tromp geleende boot. Ruimschoots op tijd wegens verwarring over de starttijd. Maar dat mocht de pret niet drukken, nummer 26 wachtte al spoelhalend op haar beurt. Na het ‘door’ stuurde Cathrien ons behendig onder de tweede brug door het kanaal op, onder aanwijzingen en aanmoedigingen. We waren als een trage diesel, maar eenmaal op gang trapten we flink door en liep de boot als een zonnetje. Eventuele oproeiers bleven uit. Nog een eindsprint en het was al weer voorbij. We waren zelf best tevreden, maar ja, dat zegt natuurlijk niets. Plezier hadden we in ieder geval. Het was al met al een heel leuk experiment dat voor herhaling vatbaar is.  

bbr-tromp

Experiment geslaagd!

Groot was de verrassing toen we in de avond de uitslagen op de mail kregen en bleek dat we na de omrekening zelfs hadden gewonnen. Eerste van de 22 boten en 63 deelnemers. Ineke had het van te voren toch maar goed ingeschat.

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Monique Schlepers
30 nov 2023 18:48

Topprestatie

Gerrit-Jan de Wijn
30 nov 2023 12:44

Gefeliciteerd Wat een leuk verslag van het experiment.

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl