Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Midzomerverenigingsdag 2 juli

Geplaatst op 03-07-2022  -  Categorie: algemeen  -  Auteur: Anna Nynke

Op 2 juli waren alle leden welkom op de club voor de midzomerverenigingsdag met twee onderdelen: roeien/gecoacht worden en klussen. Het onderdeel ‘coachdag’ is een nieuw initiatief, bedoeld voor iedereen die op eigen niveau en naar eigen wens (samenstelling van het team/boottype) wel eens gecoacht wil worden. Zo kun je eens een ander boottype uitproberen, alleen, als duo of met een team, of individuele coaching krijgen. Daarvoor was er een speciale coachboot geregeld en er was zelfs een drone. Coachraadleden Albert S. en Sybren organiseerden het coachdagonderdeel samen met Clara. 

Roeien, coachen en filmen

We troffen het geweldig, want zaterdag 2 juli was een zonovergoten dag. Al vroeg waren Sybren, Albert S., Riemer en Joost B. op de vereniging om de coachboot in het water te laten. De coachraad had een bootindeling gemaakt en de ploegen gingen in verschillende boten het water op. De coachboot, gestuurd door Riemer, voer mee en de roeiers werden gecoacht en gefilmd door Albert S. en Eduard. Sandra en Albert N., onze onovertroffen jeugdcoaches, coachten tijdens het sturen vanuit de boot. Sybren gaf instructie aan Marieke en Jelger die voor het eerst in de skiff stapten. Toen Marieke in een benarde positie belandde tussen twee motorboten aan de wal, sprong Sybren zonder aarzelen in een skiff om haar te redden. Marieke bleef standvastig zitten en roeide na wat hulp gewoon weer terug naar het vlot. Top! En dat voor de eerste keer!

24-fullsizeoutput-175d0

 

Koffie mét

Toen iedereen weer aan de wal was, was er koffie met o.a. heerlijk door Els gebakken appelkruimeltaart. Rokus, de oprichter van de vereniging kwam ook nog gezellig langs en was onder de indruk van alle nieuwe boten.

91-fullsizeoutput-175f5

 

73-fullsizeoutput-17632Professionele terugkoppeling

In plaats van gepruts met een videocamera was er gefilmd met de mobiele telefoon (met een touwtje aan de broek vastgemaakt tegen een eventuele tewaterlating). Met hulp van een kabeltje werden de beelden later afgespeeld op het scherm in de kantine. Albert S. besprak de beelden, wat bijzonder nuttig was.

Klussen

Ondertussen werd er ook op klusgebied van alles aangepakt. De loods is helemaal schoongeveegd, er zijn boten gesopt, riemen gesteld en stickers geplakt. Verder zijn er handige (door Joost gemaakte) uitschuifstellingen gemonteerd, waardoor de Foekje heel gemakkelijk uit de stelling getild kan worden. Dank Joost, we boffen maar met zo’n materiaalcommissaris!

 

schuifsysteem-foekje-en-abe-2Nóg meer uitproberen

Tussen de middag waren er heerlijke broodjes met soep, gemaakt door Urseline, Janneke en Clara. Urseline stapte voor het eerst sinds lange tijd ook nog even in de skiff en roeide vlot het water op alsof ze er de dag ervoor nog in had gezeten. Na de lunch stapten de dames die ’s ochtends in een boordvier hadden geroeid en de smaak te pakken hadden, samen met Joost Harten, Karel, Clara en Ineke in de 8. Sybren stuurde.

Het was een kleurrijk en indrukwekkend geheel. Erg leuk om te zien! Jelger, Marieke en Monica stapten in de Loek met Sandra op slag en Albert (die heus wel makkelijk op de stuurstoel paste) aan het roer. Monica durfde samen met Gerrit Jan ook nog een tripje in de Kluut aan en zo waren er nog meer (nieuwe) combinaties. Joost maakte filmbeelden met de drone en Anna Nynke maakte de foto’s.

   32-fullsizeoutput-176df

 

Tot slot

Zoals je ook op de foto’s kunt zien, was het bijzonder geslaagde, nuttige en gezellige dag. De combinatie klusdag en coachdag zullen we vast vaker gaan organiseren.

Veel dank aan de coaches, de catering, de klussers en de fotograaf!

 

Foto's

Klik op onderstaande knop om een uitgebreide selectie te bekijken van de foto’s die Anna Nynke maakte.

foto's verenigingsdag 2 juli 2022

 

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Anna Nynke Hiemstra
15 jul 2022 22:04

Als mensen de foto's van een betere kwaliteit willen hebben kunnen ze me mailen, want op de site zijn ze wat fletser dan als je ze via wetransfer download. Groet, Anna Nynke

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl