Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Lingebokaal

Geplaatst op 15-11-2023  -  Categorie: algemeen

De aanloop

Van rookies tot ouwe rotten (qua ervaring dan hè 😉), vanuit RV Aengwirden ging een heel gevarieerde groep roeiers op 11 november op weg naar Leerdam voor de Lingebokaal. Voor de rookies, die vanaf het voorjaar instructie glad roeien hadden, was het de eerste wedstrijd. Reden genoeg dus voor allemaal beginnersvragen en soms -twijfels, want hoe gaat zo’n wedstrijd in zijn werk en hoe verdeel je je krachten over 6 km?

De omstandigheden

n deze 42e editie van de Lingebokaal deden 163 ploegen mee, met in totaal 787 deelnemers. Het weer zag er best goed uit. Niet te harde wind, niet te koud en voornamelijk droog, met zelfs af en toe een zonnetje. Tijdens het wachten op de start bij blok 2 trok de wind wat aan en werd het bewolkt, dus een koude zit tot het startsein!

De ploegen

In blok 2 startten drie ploegen. De vier J’s: Jur, Jurjen, Jan-Joris en Jeroen met Cathrien als stuur, Monique C., Marja, Gonnie en Anne-Marie met Ineke als stuur en Vera en Ronald. In blok 3 tenslotte Cathrien, Yke, Wilco en Ellen met Monique als stuur. De hele logistiek was zeer indrukwekkend. Al die mensen, al die stapels tassen, al die boten die op de botenwagens en in de singels klaarlagen en met veel gemanoeuvreer naar het water moesten zien te komen. Dan hup, snel boot in het water, vlothonden die de riemen brachten en dan zo snel mogelijk het water op. Prachtig om die georganiseerde mierenhoop te zien en te ervaren.  

De wedstrijd

Tijdens het oproeien naar Kedichem, 6 km vanaf Leerdam, genoten we van een mooi stukje Nederland. Clara, mee als begeleider, coach, aanmoediger, vragenbeantwoorder en fotograaf, fietste mee over de dijk. Het wachten op de start viel zwaar, vooral toen het kouder werd en harder begon te waaien en we continu moesten corrigeren om niet helemaal aan lager wal te raken. Voor de vrouwenboot bleek het verdelen van de krachten vervolgens lastig en ook was het wennen aan de oproeiers die vrij baan moeten krijgen. De boot eindigde als laatste in hun veld, maar dat drukte de stemming en de ervaring van het meedoen absoluut niet en maakte de vrouwen alleen maar gemotiveerder om in 2024 flink revanche te nemen!

De mannenboot roeide een stuk sneller, evenals Vera en Ronald. Zij eindigden respectievelijk 3e en 7e in hun veld. De mixboot in blok 3 (mannen, vrouwen, beginners, gevorderden) deed het fantastisch en eindigde met een uitstekende tijd als 4e in hun veld. Na douche, snert, kroket en boten weer opladen ontmoette iedereen elkaar weer bij Hajé in de polder om gezellig samen te eten. Deelnemers, coach, chauffeurs en fotografen: iedereen bedankt voor de geweldige dag!


Tot slot een greep uit de reacties van de rookies:   

“Een nieuwe ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is, De logistiek , op het krappe terrein, en wedstrijdorganisatie was super  geregeld, kortom een leuke teamdag!”

“Spannend, inspannend en ontspannend: uitdagende wedstrijd, hard roeien en gezellig eten na.”

“Een bijzonder mooie locatie, genoten van de strak georganiseerd wedstrijd, met als beloning een broodje kroket.”

“Het was fantastisch om met ervaren en onervaren wedstrijdroeiers deze dag met elkaar te beleven, gestimuleerd door een enthousiaste coach die ons tevens de normen en waarden van het wedstrijdvaren heeft bijgebracht. Geweldig!”

“Enorm onder de indruk van de logistiek, de organisatie en de losse en enthousiaste sfeer. Een echt samengevoel en een geweldige ervaring die smaakt naar meer.” 

Klik hier voor de foto's

 

19-img-20231111-wa0018

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl