Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Botendoop en Lichtjestocht 5 maart 2022

Geplaatst op 13-03-2022  -  Categorie: toerroeien  -  Auteur: Toercommissie

Op zaterdag 5 maart, en nog in het volle licht, startte het programma van de tweemaal uitgestelde Lichtjestocht en botendoop. Om 17.00 uur heette onze voorzitter 20 senior roeiers, zes junior roeiers en diverse belangstellenden welkom. De drie (voor ons) nieuwe boten lagen verwachtingsvol klaar: heel benieuwd naar hun nieuwe naam! Irene Hamburger sprak de boten en de aanwezigen toe en onthulde vervolgens de drie nieuwe namen.

Feestelijke botendoop

Na het “ik wens u een behouden vaart”, doopte ons 100e lid, Yke Roelevink, de boten vakkundig met een puts water uit het kanaal. De 2X vaart nu onder de naam Giele Hôfsjonger (Spotvogel), de C4* heet  Wetterjuffer (Libelle) en de C4+ is Gielegou (Wielewaal) genoemd. We proostten met een goedgevulde feestelijk versierde flûte alcoholvrije bubbels op deze bijzondere gebeurtenis én zongen de drie aanwezige jarigen toe: Albert Nieuwenhuis en de tweeling Eline en Rutger die op die dag 15 werd.

Lekkere maaltijd

Het volgende programmaonderdeel was een lichte maaltijd met soep en broodjes, uitstekend verzorgd door de Clubhuiscommissie. Ondertussen verdween langzamerhand het zonlicht en werden de boten, voorzien van de juiste boordverlichting, in het water gebracht. Ook de roeiers hadden zich versierd met allerlei soorten verlichting. De reis naar het centrum verliep voorspoedig en onder enthousiaste belangstelling van diverse mensen langs de kant. Er zat zelfs iemand gezellig bij een vuurkorf te wachten op onze passage. 

Gezellig in de kom

In de kom bij het Posthuis Theater werden we feestelijk onthaald door een aantal leden dat de catering verzorgde. We werden getrakteerd op glühwein en chocolademelk én op zelfgebakken koekjes van de jarige tweeling. Uiteraard was het even wat manoeuvreren en pielen voordat ieder op z’n plekje lag, maar alles verliep prima. Ook hier had onze vrolijke vloot niet te klagen over belangstelling.

Prijsuitreiking

De terugweg vond in een gezellige sfeer en in volledig donker plaats, waarbij vrolijk werd gezongen en er (onuitgesproken) wedstrijdjes plaatsvonden. Terug op de club werd in de loods de prijs voor de mooist verlichte en versierde jeugdroeier uitgereikt. Die eer viel Rutger te beurt, die er van top tot teen zo vrolijk, verlicht en feestelijk uitzag, dat zelfs de meest uitbundig versierde kerstboom er jaloers op zou zijn. Zijn beloning was een fluorescerende gele muts.

We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde tocht en een gezellige avond, met dank aan de organisatie. We verheugen ons alweer op het volgende evenement!

Voor de rest van de foto's, klik op onderstaande knop!

lt5 2

2022-03-05 Lichtjestocht

 

 

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl