Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Junioren Aengwirden behalen winst bij de Zwolsche juniorenwedstrijd

Geplaatst op 24-04-2022  -  Categorie: wedstrijdroeien  -  Auteur: Sandra

Zaterdag 23 april in alle vroegte gaan Alexander, Niels en Marylou op weg naar Zwolle om daar te laten zien wat ze kunnen tijdens de regionale junioren roeiwedstrijden.

Alexander onze jongste deelnemer (11 jaar) beet de spits af in een dubbeltwee samen met Ronin van roeivereniging Tubantia (Hengelo) in het jongens 10-12 jarigen veld. Enthousiast en gedreven stappen ze in en roeien keurig naar de startlijn om daar boord aan boord tegen een andere tegenstander te starten. Een spannende race, waar ze hun race met fotofinish eindigde. In hun veld met meerdere deelnemers kwamen ze mooi aan de bovenkant in het klassement. Aansluitend stapte Alexander in de skiff met de opdracht in één strakke lijn netjes roeiend over de finishlijn te roeien. Met zijwind is dat een lastige opgave. En perfect gedaan!

Marylou en Niels (15 jaar)  waren daarna aan de beurt. Alexander roeide 500 meter. Onze 15-jarigen 1000 meter, eveneens een boord aan boord race met onderweg een keerboei in de mix dubbeltwee (15-18 veld). Vergeet niet de wind was toegenomen en de zon hoog aan de hemel; eenvoudig was het niet. Ze kwamen sterk voor de dag in hun veld en behaalden in hun veld een eerste plek! Of dit niet genoeg was roeiden ze met twee roeiers van roeivereniging Jason uit Arnhem nogmaals in een viermansboot (C4x+)  en jawel weer de snelste in hun veld. Om de dag compleet te maken stapten beiden ook in de skiff. Niels pakte aan het eind van de dag nog eenmaal de stuurtouwtjes in de handen om een Jason jongensploeg in een strakke lijn en heel snel kerend om een keerboei naar de eerste plaats te loodsen.

Alexander, Niels en Marylou hebben echt laten zien dat de Heerenveense junior roeiers meedoen! Een stralende sportieve dag met plezier en roeiblikken (medailles).

Op naar de volgende roeitraining komende zondag en de eerst volgende roeiwedstrijd begin juni in Delfzijl, waar meerdere jeugd-junior roeiers van Aengwirden aan de start zullen verschijnen.

jeugdzwolle2022-1

jeugdzwolle2022-2

jeugdzwolle2022-3

jeugdzwolle2022-4


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl