Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Jeugdtoertocht door de Weerribben

Geplaatst op 29-09-2021  -  Categorie: toerroeien  -  Auteur: Sandra

De Weerribben staan bekend als een van de mooiste stukjes Nederland. Met zijn kanaaltjes en schitterende natuur is het een uitgelezen plek om de roeisport te beoefenen. Zeker als er weinig wind is en het zonnetje fanatiek schijnt. Dan zou je zeggen dat je je in het roei walhalla begeeft.

Niks was afgelopen zondag minder waar, toen de jeugd van Aengwirden te gast was bij Albert en Sandra. Albert en Sandra bestieren sinds kort een Bed en Breakfast annex roei instructie centrum, genaamd Weerribben Rowing aan het Steenwijkerdiep.

In een C4*, C2x en volgbootje ging de jeugd op pad. Het weer was ronduit super. Rond half twaalf werden de boten erin gelegd. De groep bestaande uit Marilou, Eline, Alexander, Matthijs, Rutger en Jelmer, roeide eerst richting Muggebeet, waarna ze via het Giethoornse Meer koers zette richting De Otterskooi. Onderweg werden de nodige vogels gespot, waaronder meerdere Buizerds. Na aankomst in De Otterskooi, werd de lunch genuttigd. Vervolgens werden de nodige positiewisselingen doorgevoerd en kon er weer koers gezet worden richting het Giethoornse Meer. Voor de stuurman van de C4 was het een behoorlijke uitdaging om alle rietpollen in het smalle slootje te ontwijken. Uiteindelijk kwam het allemaal dik voor elkaar.

Na het oversteken van het Giethoornse Meer werd er aangemeerd in Muggebeet voor een welverdiend ijsje.

Uiteindelijk arriveerden de ploegen rond 3 uur weer bij Weerribben Rowing. De boten werden gepoetst en opgeruimd. Vele glazen limonade verder kon iedereen terug kijken op een zeer geslaagde middag. Met speciale dank aan Albert en Sandra voor hun gastvrijheid en organisatie.

jeugd1

jeugd2

jeugd3

jeugd4

jeugd5

jeugd6


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2023 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl