Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Jeugd Aengwirden in actie rond de Froskepôlle

Geplaatst op 05-04-2022  -  Categorie: wedstrijdroeien  -  Auteur: Sandra

Op zondag 3 april kwam onze jeugd in actie bij de jeugdwedstrijd op de Froskepôlle in Leeuwarden. De wedstrijd werd georganiseerd door de Wetterwille. Het weer zat mee en er heerste een gemoedelijk roeisfeertje. In totaal deden er 18 ploegen mee van 9 verschillende verenigingen. Voor Aengwirden was het de eerste keer dat we meededen aan het rondje.

De wedstrijd bestond uit twee onderdelen: een rondje van 3 km om de Pôlle en een 500 m sprint met keerboei. Als eerste in de ochtend kwamen Lieke, Marilou, Niels en  Rutger in actie in het mix C4-veld (15-16 jaar). De boot werd gestuurd door Eline en ze roeiden de 3 km rond de Pôlle. Vervolgens mochten Niels en Eline invallen bij een ploeg van Jason. De wedstrijd was goed bezet, er waren ploegen uit geheel Noord-Nederland.

’s Middags kwam ook de jongste jeugd in actie. Alexander en Jelmer startten in het veld van de 10-12 jarigen. In de sprint met keerboei maakte de heren een bijzonder goede indruk. Onder de bezielende leiding van Eline wisten ze een veel belovende prestatie neer te zetten. Later in de middag kwamen ook de combinaties Lieke/Niels en Marilou/Rutger in actie. Wederom door verbluffend stuurwerk van Eline, die de instructies van Albert en Sandra goed in de oren had geknoopt, werd Aengwirden 1 en 2 in het mix C4-veld!

Zo kon de equipe met een voldaan gevoel weer richting Heerenveen afreizen. De volgende wedstrijd is de Zwolsche jeugdwedstrijd op 23 april en op 4 juni zal de ploeg starten in Delfzijl op de Internationale Pinksterwedstrijden.

vanaf linksboven met de klok mee: ons eerste jeugdblik, Jelmer en Alexander, Jelmer is er klaar voor, de C4 in actie

 

ons-eerste-jeugdblikjelmer-en-alexander

jelmer-udsc-4537


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Irene Hamburger
08 apr 2022 18:22

Wat ontzettend leuk. Het meedoen is al kicken, maar dan ook nog een medaille krijgen is echt super! Eline je hebt het prima gedaan

Gerrit-Jan de Wijn
06 apr 2022 17:36

Wat goed, wat een kanjers ! Het eerste jeugdblik voor RV Aengwirden. En dan ook nog op naar Zwolle en Delfzijl, Albert en Sandra... KLASSE !

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl