Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Herfstwedstrijden: het regent BLIKKEN!

Geplaatst op 07-11-2013  -  Categorie: wedstrijdroeien

De herfstwedstrijden zijn voor de meeste ploegen nu wel gevaren en Aengwirden kan tevreden terugzien op een heel goede presentie van de Friese ploegen. Na Almelo-Cottwich en de Vechtrace was al een duidelijk beeld ontstaan wat tijdens de Tromp Boatraces en Novembervieren messcherp werd neergezet: Aengwirden roeit vooraan in het Masters-veld! En we kunnen ons als vereniging gelukkig prijzen met wel 4 ploegen die in Amsterdam op het water kwamen.

viervieren

De vier Vieren die in Amsterdam voor Aengwirden uitkwamen

De Tromp Boatraces werden 19 oktober gevaren in Hilversum. Een druk bezochte en gerespecteerde wedstrijd die een sterke deelname kent. ’s Ochtends vroeg kwamen de skiffeurs in actie en dongen Sieger Pruiksma, Albert Sprokholt, Michiel Oosterhagen en Frans van der Steen mee naar de prijzen. Met twee roeiers in de top 11 van dit druk bezette veld laat Aengwirden zien dat de voorwaarden voor serieus roeien in Heerenveen goed uitgebuit worden. ’s Middags roeide Frans met Jan-Bas van Noord (Het Diep) fraai naar de eerste plek in hun categorie. En als kers op de taart roeide zij samen met Michiel Oosterhagen en Albert Sprokholt in de gestuurde dubbel-vier naar een heel mooi blik! En-passant verpulverden zij daarmee het baanrecord met één minuut. Aengwirden haalde dus drie fraaie blikken binnen.

Twee weken later werd de Herfstklassieker gevaren in Amsterdam. De Novembervieren is een wedstrijd waar heel roeiend Nederland zich laat zien. En Aengwirden liet zich niet onbetuigd. Maar liefst vier viertjes kwamen uit op de 44e editie van deze wedstrijd over 4 kilometer. Een boordvier met Jelmer Rouwé. Eduard Hamburger, Taeke Casteleijn en Joost Bronswijk sloeg zich met ferme slagen naar een derde positie in het veld. Later op de middag waren de scullers aan de bak. De clubvier Frank Pauw, Gerben Wiersma, Johannes van der Werf en Jur Hofsteenge sloegen zich knap door het niet bijster fraaie weer en ging twee seconden sneller dan vorig jaar. De veteranen Sybren Rijpkema, Nico Lubberts, Riemer Dijkstra, Arnold Elsen roeiden in deze samenstelling voor het eerst en kwamen tot een goed resultaat. Maar wederom liet de vier van Frans van der Steen, Jan-Bas van Noord, Albert Sprokholt en Michiel Oosterhagen van zich spreken. Uitermate scherp gestuurd door Monique Pronk finishten zij zesde overall en eerste in het VE veld. Weer blik!

Voor de doorzetters komt nu de Hel van het Noorden en de NK Indoor roeien en kan de winter beginnen.


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl