Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Hel van het Noorden 2022

Geplaatst op 29-11-2022  -  Categorie: wedstrijdroeien

Op 27 november werd de 45e editie van De Hel van het Noorden gevaren. Een wedstrijd voor liefhebbers. Zondagochtend om 7 uur reisden wij, Michiel en Anders, af naar Groningen om deze fantastische wedstrijd te varen. De Hel staat bekend om zijn mistroostige en/of barre omstandigheden. Dat gevoel wordt nog eens versterkt door het eindeloos lange traject dat gevaren moet worden. 10 km oproeien op een kaarsrecht Eemskanaal dwars door het vlakke Groningse land. Vroeger stond er nog om de 50 meter een populier, wat de ambiance nog droeviger maakte, maar goe, die zijn enkele jaren geleden gekapt. Om een vergelijking te maken: het voelt een beetje als het lezen van het boek De Avonden op een treurige zondagmiddag. Aan de andere kant, daardoor heeft het ook wel weer wat.

Omstandigheden

Terug naar de zondagochtend, om 8 uur arriveerden wij met de bootwagen bij Aegir in Groningen om vervolgens iets over half negen het water op te gaan. Na een kilometer of tien en een paar extra kilometertjes inroeien om warm te blijven, lagen we klaar voor de start. Ons veld, heren Master 2, bestond uit 5 veteranen D- en twee veteranen A-ploegen. De omstandigheden waren zoals gezegd een beetje treurig, maar niet slecht. Het was waterkoud en met een zuidwestenwind kracht 3 schuin tegen, moest deze wedstrijd goed te doen zijn.

Strategie

Wij lagen één na laatste in startopstelling. Achter ons lag de veteranen A-ploeg van de Hunze. Ons plan was om de race progressief op te bouwen en ons in eerste instantie niet te veel aan te trekken van de concurrentie. Zo gezegd zo gedaan. De eerste kilometers waren we met tempo 30/31, 2.18 minuten per 500 meter gestart om vervolgens 6 km verderop met tempo 33/34, 2.08 minuten per 500 meter te eindigen. Kijkend naar ons wedstrijdverloop, haalden wij bij kilometer 4,5 twee ploegen (Naarden en Daventria) in en moesten we helaas de Hunze voor ons laten.

 

Resultaat

In ons veld werden we dus netjes nr.3 van de 5 op vijf tellen afstand van de nummer 2. Het mag dus helder zijn wat de doelstelling is voor de volgende wedstrijd. Om het feest compleet te maken begon het na de finish zachtjes te regenen en zo roeiden wij met een goed gevoel 4 km uit naar het vlot, om ons vervolgens in de Aegirsociëteit te goed te doen aan erwtensoep. Al met al een prima zondagochtendbesteding. Wij verheugen ons nu al op volgend jaar.

hel2022

de-hel-van-het-noorden-uitslag2022

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Gerrit-Jan de Wijn
03 dec 2022 08:38

Goed gedaan mannen ! Mooi verhaal.

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8440 AV
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 27480222
(Secretaris)


 

© 2018-2021 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl