Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Headblik

Geplaatst op 24-03-2014  -  Categorie: wedstrijdroeien

De roeiverenging Aengwirden leverde afgelopen weekend een fraaie prestatie door een van de meest vermaarde roeiwedstrijden op haar naam te zetten.

Zaterdag begon het al goed voor de Heren veteranen acht van de Heerenveense Roeivereniging Aengwirden. Zij roeiden in hun veld naar een hele verbetering van de prestatie van vorig jaar en finishten als derde in hun heat en categorie.

Zondag traden er wel vier ploegen uit Heerenveen aan in het veld. De dames roeiden heel verdienstelijk naar een goede klassering. Deze redelijke nieuwe ploeg toonde mentaliteit door de laatste kilometers constant door te versnellen. Uiteindelijk finishten zij als 40e overall en precies midden in hun categorie; 6e van de dertien veteranen D dames.

’s Middag traden twee viertjes aan in het heren veteranen veld. De jonge heren roeide solide en verbeterde hun positie in het totale klassement. Maar de kers op de taart was voor de Heren veteranen E. Deze vier met Van der Steen, Van Noord, Sprokholt en Oosterhagen en gestuurd door Pronk, stoof uit de startblokken en haalde boot na boot in. Groots gestuurd schoven zij helemaal vanuit de achterkant van de race naar de voorkant van de heat. De heren finishten uiteindelijk als eerste in hun categorie. Hiermee heeft de Heerenveens Roeivereniging Aengwirden haar eerste Headblik in de wacht gesleept en heeft zij landelijk aangetoond dat een kleine roeivereniging tot grootse dingen in staat is.

hve

Volgende week zal de Skiffhead geroeid worden. Dan treden er vier eenmansboten aan de start en is het de verwachting dat Aengwirden weer voorin de pompebleden zal laten glanzen.


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl