Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Extrakortebaanwedstrijd Nijelamer

Geplaatst op 30-12-2023  -  Categorie: algemeen

Tweede editie extrakortebaanwedstrijd

Stonden we een jaar geleden nog in de felle kou aan de kant te supporteren bij de ijsbaan van Nijelamer, dit jaar deden Ineke H. en ik zelf mee met de extrakortebaanwedstrijd die Skylla dus nu voor de tweede keer organiseerde. En niet alleen wij: nog 27 andere teams! Daarvan waren er maar liefst zes van RV Aengwirden: Els en Cathrien, Narda en Ellen, Ineke en Anne-Marie, Sandra en Anna Nynke, Jur en Wilco en Irene en Eduard. En ook Clara was er natuurlijk weer bij, namens Epsilon. Zij en Jeanette hadden een titel te verdedigen! De muts die ze vorig jaar van Omrop Fryslân had gekregen, had ze uiteraard op.

Perfect

De weersomstandigheden waren uitstekend geschikt om eind december 200 meter te roeien op een ijsbaan: zonnetje, graad of 6 en windkracht 3 tot 4. De catering zag er veelbelovend uit: warme chocomel, snert, oliebollen en beerenburg. Toen we aankwamen zagen we nog net een man in een waadpak door het water lopen met een ladder op zijn schouder en een vlaggenlijn in zijn hand. Dat bleek de finishlijn. Hij bevestigde ‘m aan een lichtmast en het uiteinde op het land zat onwrikbaar vast aan een dikke trekker. De startlijn had een andere trekker tot z’n beschikking.

Volop reuring

Rijplaten zorgden ervoor dat we in ieder geval in het begin modderloos bij de vlotjes konden komen. En ter plekke lagen er vegers om de schoenen nog wat te kuisen voordat we instapten. Dat instappen was ook perfect geregeld: bij ieder vlot stond iemand van Skylla in een waadpak om de boten vast te houden en van en naar het vlot te begeleiden. Steeds waren alle zes boten in het water: twee wedstrijd, twee oproeien en twee instappen. Er waren drie categorieën: dames, mix en heren en er werd in C2’s geroeid. Onze Bernardina Johanna was ook van de partij, evenals volop toeschouwers van de deelnemende verenigingen: Skylla, De Geeuw, RV Aengwirden, De Dragt, Steenwijk en Epsilon.

Lichtmasten met aantrekkingskracht

Aan de startlijn hingen klosjes die de slag moest vasthouden en na de witte vlag en het startschot ging het los! Al snel bleek dat aan bakboord flink gecorrigeerd moest worden om koers te houden en de een ging dat wat beter af dan de ander. De combinatie van keihard trappen en tegelijkertijd corrigeren viel nog niet mee. De lichtmasten kwamen soms gevaarlijk dichtbij en eenmaal was er zelfs een ophopinkje van twee heen- en twee teruggaande boten rond een lichtmast. In een van de laatste heats van de tweede ronde brak er nog een riem: Yke kende zijn eigen kracht niet 😉

Wat een blikken

Na twee rondes werden de uitslagen bekendgemaakt: Sandra en Anna Nynke wonnen bij de dames en Clara en Hans bij de mix. Gefeliciteerd, super gedaan! Niemand ging trouwens met lege handen naar huis, want voor iedereen was er een herinneringsmedaille met daarop het prachtige clubgebouw van ijsvereniging Nijelamer. Na de nodige (groeps)foto’s en applaus voor de organisatie van dit ontzettend originele en ludieke evenement keerde iedereen vrolijk huiswaarts. Tot volgend jaar!

Dank aan de fotografen: Irene, Sybren, Cathrien, Ineke, Anne-Marie en Joost 

Klik hier voor de foto's

blikken

 

 

 

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl