Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Einde, of begin? HEL en NKIR: blikken.

Geplaatst op 08-12-2013  -  Categorie: wedstrijdroeien

De laatste wedstrijden van het jaar. Allereerst de Hel van het Noorden in Groningen. Een lange wedstrijd over het Eemskanaal waar de roeiers eerst 10 km moeten roeien naar de start om vervolgens 6km in rechte lijn te knallen naar de finish. Frans van der Steen roeide zowel in de ochtend als de middag. ’s Ochtend wist hij samen met een roeier uit Hilversum te winnen in het 2- veld (dat is een boordtwee zonder stuurman) en ’s middags jakkerde Frans opnieuw naar een winst in het veteranen E klassement. Michiel Oosterhagen roeide in het veteranen D klassement en kende een mindere wedstrijd dan de vorige van dit jaar. In het eindklassement van de heren veteranen reikte Frans naar een derde en Michiel naar een zevend tijd overall.

images1

Niet op het water maar Indoor op de ergometer werd de laatste krachtmeting van het jaar in Amsterdam gehouden. En Aengwirden liet zich weer zien en blijken dat er een heel behoorlijk niveau gehaald wordt.
In totaal verschenen er drie roeiers van Aengwirden. Frans van der Steen en Michiel Oosterhagen streden in het lichte veteranen veld direct tegen elkaar. Dat ze de eerste en tweede positie binnenhaalden was niet verwonderlijk maar de tijden waren gewoon goed en in verhouding met jongere lichtingen deden de Eangwirdianen goed mee. Frans scoorde 6:49.9 en Michiel kwam daar met 6:55.4 virtueel 2 bootlengtes achteraan. Daarmee was Michiel wel weer twee seconden sneller dan vorig jaar.

Maar het meest opvallend was het debuut van Jaring Melchers. In de categorie aangepast roeien LTA (legs, trump, arms) joeg hij zichzelf over 1000m naar een respectabele tijd van 3.48. Daarmee laat hij zien dat hij niet alleen op het water een goed sporter is maar dat hij ook als puur presteerder zijn mannetje staat.

Maar wat is de NKIR nu eigenlijk? Is het het einde van het seizoen of is het een uitgangspositie die laat zien waar de roeiers staan en hoe ze de komende trainingsperiode ingaan. Want het wordt nu weliswaar kouder en de uren op het water zullen heel wat minder zijn; de ergometer en de indoortrainingen bepalen de komende tijd hoe succesvol de wedstrijden in het voorjaar zullen zijn. Gezien de uitkomsten van het afgelopen jaar kan de Heerenveense roeivereniging het komend jaar met vertrouwen tegemoet zien.


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl