Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Eerste Dies Clubrace smaakt naar meer!

Geplaatst op 07-09-2023  -  Categorie: algemeen

Wat een geweldige eerste editie van de Aengwirden Dies Clubrace! En die hebben we te danken aan Irene en Jetty, die hadden bedacht dat het leuk zou zijn de verjaardag van onze roeivereniging (de 24e dit jaar!) te vieren met een race. En leuk wás het. Maar liefst 25 leden hadden zich aangemeld – jong en ‘oud’, beginnende én heel ervaren roeiers. We nemen je even mee terug naar zondag 3 september.

 

Perfecte omstandigheden

De zon schijnt volop, op het clubterrein hangen vlaggetjes voor een feestelijke sfeer en het water ligt er rimpelloos bij. We beginnen de middag met koffie, thee en zelfgebakken lekkers. Irene en Jetty leggen uit wat precies de bedoeling is. Het is de eerste keer dat ze een race organiseren, voor hen is het deze middag fijn om te ervaren wat ze organisatorisch tegenkomen en hoe het allemaal verloopt.

 

Teams en zangtalent

Voor wat betreft de bootindeling (C4+-boten) hebben de organisatoren gezorgd voor een perfecte mix en match van ­­grote, kleine, ervaren en minder ervaren deelnemers. Als we allemaal staan te popelen om te beginnen, versterken we het clubgevoel nog even met het zingen van het enige echte Aengwirden-clublied. Wat een zangtalent: we horen minstens drie verschillende melodieën tegelijk, wie doet ons dát na! ?

 

We gaan los!

Om half drie starten we met de eerste van in totaal vijf heats. Irene, gewapend met megafoon en fluit, regelt alles bij de start – later geholpen door Joost van H., want alles tegelijk bedienen blijkt toch best lastig – Jetty staat met de stopwatches in de aanslag bij de finishlijn. Let the race begin!

Heuse valse start

Vol vuur wordt er 500 meter lang als bezetenen geroeid. De passie spat er letterlijk vanaf! ‘Pak dat water, in-uit, we zijn op de helft, ga door!’ Met gedreven roeiers, een heuse valse start en Jetty die als een pro tegemoetkomend vaarverkeer ‘staande’ houdt via de megafoon, is na de vijfde race het winnende team bekend en kunnen de medailles en de wisseltrofee worden uitgereikt.

 

Verbinding en plezier

Na de prijsuitreiking komen de hapjes op de picknicktafels en schenkt iedereen zichzelf een afsluitend drankje in. Een geslaagde middag, vol nieuwe ontmoetingen, verbinding en plezier. Dank aan Irene en Jetty, met de Dies Clubrace hebben we er wat ons betreft een superleuke traditie bij!

Arianne

 

Klik hier voor de rest van de foto's

whatsapp-image-2023-09-04-at-20-57-12-1

whatsapp-image-2023-09-04-at-22-35-45

 

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl