Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Een witte kerst?

Geplaatst op 16-12-2018  -  Categorie: algemeen  -  Auteur: Hidde  -  Bron:

Goedemiddag allemaal!

Ik schrijf deze blog omdat het gesneeuwd heeft, er roeiers waren die een vanwege het vaarverbod beetje teleurgesteld waren en om een uitleg te geven hoe het vaarverbod werkt. Tussendoor de regels door zijn enkele sfeerfoto's van Frans, Joost en Hidde geplaatst.

Ps. Dit is mijn eerste serieuze blog waarin ik probeer te leren hoeveel tijd het kost om een artikel te schrijven en hoe ik de leden zo veel mogelijk kan bereiken.

witte-steiger-joost-van-harten-16-12-2018

Een wit vlot!

Ik werd vanmorgen wakker en de hele wijk was bedekt in een laagje verse sneeuw! Mijn eerste gedachte was; "krijgen we een witte kerst?". Gelijk daarop dacht ik "oei, kan er wel geroeid worden?" en "het bed ligt ook wel lekker.."Al tastend greep ik mijn mobiel en zag op onze website een rood stoplicht! Op de WhatsApp las ik dat er niet geroeid gaat worden, toch teleurstellende gedachte niet waar?

kou-kleumers-joost-van-harten-16-12-2018

Redbar Rowers deinzen nergens voor terug!

(Advertorial alert!) Nu vraag je je vast af; "Een rood stoplicht?" Ja! Sinds gisteren beschikt onze roeivereniging over een geautomatiseerd vaarverbodsysteem, welke een onderdeel is van het reserveringsysteem voor onze vloot. Leuk weetje: net als ons vaarverbodsysteem  neemt een computer de beslissing om de Maeslantkering (stormvloedkering) bij Hoek van Holland te sluiten, niet de mens!

sneeuw-bij-frans-16-12-2018

Het is wit bij Frans van der Steen

Maar hoe werkt het stoplicht dan??. Een terechte gedachte! Software achter de schermen maakt het mogelijk om op basis van vooraf begrensde meetresultaten groen licht te geven (we mogen roeien!), er een waarschuwing wordt uitgegeven (geel stoplicht) of, zoals vanmorgen, een vaarverbod wordt ingesteld (rood licht).

Zoals de beschrijving in de vorige alinea; meetresultaten worden begrensd. Wat houdt dit in? De parameters zoals temperatuur, windkracht, etc. betrekken we via vier weerstations in Groningen, Leeuwarden, Stavoren en Hoogeveen. Een computeralgoritme middelt deze waarden. De brongegevens betrekken we van Buienradar.
Vervolgens stellen we via ons ledenbeheersoftware 'e-Captain' in wanneer het stoplicht op groen, oranje, of rood mag staan. Hiervoor gebruiken we artikel 3, lid 8 van het gebruikersreglement om de grensen in te stellen. Hieronder een schermafdruk van hoe dit nu is ingesteld:

screenshot-stoplicht-e-captain

Afbeelding: Instellingen automatisch vaarverbodsysteem

Dit systeem is pas ingesteld en zal ongetwijfeld nog 'gefinetuned' moeten worden en misschien willen we helemaal geen automatisch systeem. Het voordeel van een geautomatiseerd vaarverbod is dat een computer altijd wakker is en niet vergeet een waarschuwing te geven of een vaarverbod in te stellen.

Voor de 'weernerds' onder ons; er zijn ook weerstations te koop die je aan kan sluiten op een computer. Gezien wij zeer binnenkort een computer op de club krijgen die permanent verbonden is met internet, zou een hobbyist een USB weerstation kunnen schenken :-) Op die manier meten wij gegevens op het vlot!

Hopelijk hebben jullie wat opgestoken van dit bericht. Tot de volgende blog!

Hidde.

Ps. Roeivereniging Aengwirden is op zoek naar vrijwilligers die met enige regelmaat willen schrijven over de vereniging of roeisport in het algemeen. Aanmelden kan via retseemgninnep.[antispam].@rvaengwirden.nl

 


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl