Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Computer op de club & helpdesk website

Geplaatst op 23-04-2019  -  Categorie: algemeen  -  Auteur: Hidde Hosper  -  Bron: Roeivereniging Aengwirden

Beste Leden,

De officieuze 'IT-commissie' heeft twee nieuwtjes; in het clubhuis hangt een computer mét internet voor leden en elke zaterdagmorgen van 10:45 to 11:45 is er een inloopspreekuur / helpdesk voor vragen over de website (agenda). Lees hieronder over de computer, helpdesk en bekijk de foto's van de computer op de club.

De computer

Dankzij een zeer gewaardeerde bijdrage van Yntema Engineering (bedrijf van Kilian) beschikt de club over een prachtige computer met touch-screen (aanraakscherm). Deze computer hangt al een tijdje naast de kluisjes en sinds deze week operationeel.

Alle leden mogen gebruik maken van deze computer om bijvoorbeeld een boot te reserveren, de website van aengwirden raadplegen (als je je mobiele telefoon hebt vergeten) of wellicht roeifilmpjes van een camera uploaden en bekijken (wie durft).

Hoe werkt de computer?

Wanneer je het clubgebouw binnenloopt en het beeldscherm op zwart staat dan dien je het scherm aan te zetten (zie aanwijzing midden-onder scherm). Mocht het scherm aan gaan (groene led midden onder) en er verschijnt een tekst over "no input", raak het scherm dan aan, dan komt de computer uit haar slaapstand.

De computer werkt net als je computer thuis (tenzij je een Apple hebt, dan is het allemaal nét even wat anders). Je kan de computer bedienen met je vingertop en door rechts onderaan op het scherm een toetsenbord-icoontje aan te raken, kan je een 'virtueel toetsenbord' te voorschijn toveren waarmee je kan typen (zie aanwijzing rechts-onder scherm). Voor de liefhebbers (zoals ik) is er ook nog een fysiek toetsenbord aanwezig, deze ligt op de verwarming en hiervoor is nog een plankje nodig.

Je kan middels het programma 'Chrome' surfen naar onze website. Ik heb de webbrowser zodanig aangepast dat de 'scroll-bars' extra breed zijn zodat je prettige scroll-ervaring hebt tijdens het surfen op onze website. De computer op de club is nieuw, dus zullen er hier en daar wel kinderziektes tevoorschijn komen. Mocht je vragen hebben of de computer wil niet meewerken, dan kan dit op zaterdagmorgen melden tijdens het inloopspreekuur over de website.

Ps. Wanneer je ingelogd bent en klaar bent met bijvoorbeeld een reservering, vergeet dan niet uit te loggen. Je sessie blijft 2 uur actief.

Helpdesk

Vanaf heden hebben de leden van onze mooie roeivereniging de mogelijkheid om elke zaterdagmorgen vanaf kwart voor elf tot kwart voor twaalf vragen stellen aan Hidde over de website en website gerelateerde onderwerpen. Denk aan:

  • aanleveren tekst of foto's,
  • activiteiten aanmaken,
  • logingegevens kwijt,
  • hoe reserveer ik een boot,
  • waar vind ik mijn gegevens,
  • feedback,
  • etc.

Inschrijven of vooraf bellen is niet nodig maar een appje naar Hidde (gegevens Hidde via leden zoeken leden) mag wel zodat ik mij kan voorbereiden. Beantwoorde vragen kunnen op de website gepubliceerd worden.

ps. Hou de agenda in de gaten, het is mogelijk dat ik met Jaring roei, moet coachen of het spreekuur iets verschuif.

 

Tot ziens op de club!

clubcomputer-login

clubcomputer-reservering clubcomputer-dashboard

clubcomputer-aanwijzingen


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Joost Bronswijk
21 mei 2019 18:12

Mooi Hidde! Hoe kan ik een boot reserveren voor een wedstrijd? Groet Joost

Lysbeth de Boer
23 apr 2019 22:40

Fantastisch, wat een aanwinst!

Sandra van Hees
23 apr 2019 21:12

Ben reuze nieuwsgierig?

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2023 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl