Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

Amsterdam masters: Aengwirden op koers

Geplaatst op 19-05-2013  -  Categorie: wedstrijdroeien

Zaterdag 18 mei werden de Amsterdam Masters verroeid op de Bosbaan. Deze wedstrijden maken deel uit van een cyclus van 1000m wedstrijden die behoren tot de Coupe Frans van Dijk. Aengwirden was er natuurlijk bij en haalde weer fraaie prestaties waardoor gesteld kan worden dat de vereniging op koers ligt om dit jaar weer de Coupe naar Heerenveen te brengen.

Frans van der Steen voer samen met Jan Bas van Noord in het veteranen E klassement in de dubbeltwee een mooie wedstrijd. Uit de startblokken ondervonden zij tot de 500 meter weerstand uit het veld. Zou een gebrek aan warming-up de ploeg ditmaal de das omdoen? Maar solide roeiend scheidden de mannen zich vanaf de 500 meter van het veld en met een stevig slagtempo vlogen zij met vier bootlengtes voorsprong over de finish.
Dankzij een gunstige meewind haalde zij daarmee de snelste tijd van de dag en prijken ze uiteindelijk bovenaan in het dagklassement.

's Middags herhaalde Frans zijn succes in het veteranen C-E veld. Samen met Michiel Oosterhagen startte Aengwirden in één veld met twee skiffeurs, een leuk gegeven voor een toch redelijk kleine roeiclub. Ook hier was de strijd in de eerste 500 meter spannend en spectaculair. Hoewel Michiel sneller uit de startblokken kwam en de eerste 100 meter licht voorsprong had roeide Frans overtuigend en in een strakke stijl naar een voorsprong van weer vier bootlengtes. Uiteindelijk was de gecorrigeerde uitslag een 1-2tje voor Aengwirden; Frans 1, Michiel 2.

De Coupe Frans van Dijk is onderdeel van het Masters-roeien . De KNRB wil daarmee extra aandacht geven voor het veteranen roeien op hoog niveau.

coupe-hoop

Komende maand zal daarom de Dutch Open Masters op de nieuwe Willem-Alexander roeibaan bij Rotterdam gehouden worden. Ook daar wil Aengwirden zich weer profileren en zullen er verschillende ploegen de Heerenveense eer hoog houden. Vorig jaar heeft Aengwirden als eerste vereniging in Nederland deze prestigieuze cup al naar Heerenveen gehaald, maar dit jaar ligt zij weer op koers om dat huzarenstukje te herhalen.


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl