Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

4 Ploegen namen deel aan de November Vieren 2011

Geplaatst op 07-11-2011  -  Categorie: wedstrijdroeien

Roeivereniging Aengwirden met vier(!) boten in Amsterdam

Zondag 6 november deed Aengwirden weer mee aan de November Vieren. Een wedstrijd waar alleen vieren aan deel mochten nemen. Er werd gestart bij “het Kalfje”en geroeid tot aan roeivereniging ‘De Hoop” een traject van 4 kilometer. In totaal deden er 276 vieren mee aan deze wedstrijd. Zowel dubbelvieren als boordvieren roeide mee. Aengwirden deed met vier vieren mee, een geweldig gebeuren voor onze kleine vereniging.

Als eerste startten de dames in de Foekje in de Veteranen E klasse met drie deelnemers. Dit was de oudste deelnemersgroep, waarin ze tweede werden. ( Cathrien Smeding  (slag), Irene Hamburger, Geertrui Hidding, Els Koning ( boeg) stuur Urseline Verweijen.

Als tweede ploeg startte de helft van onze eerste acht in een geleende boot van Gyas, een boord vier. In het Veteranen D veld werden ze 6e van de 9 deelnemers.( Teake Castelein ( slag), Jan Jouke Kraak, Dick van der Velde, Eduard Hamburger ( boeg) Stuur Lisette Planjer. Lisette stuurt de heren acht al jaren op de Head en is nu bijzonder lid van onze vereniging geworden.

Intussen was het flink kouder geworden en trok de wind hard aan. Het was uitgesproken guur, voor de meegekomen supporters minder aantrekkelijk!

Als derde en vierde ploeg startten twee dubbelvieren. De eerste roeide in “De Loek” en werden tiende van de twaalf deelnemers in de categorie Veteranen C. Geen gek resultaat voor de eerste keer dat ze deelnamen en omdat ze pas een paar keer samen geroeid hadden. Sybren Rijpkema ( slag),Gerben Wiersma, Johannes van der Werf, Rint van der Meulen ( boeg), stuur Cathrien Smeding.

Als laatste startte de andere helft van de eerste heren acht in een dubbelvier. Voor de tweede keer ging de "Foekje" over de Amstel, maar nu met heren. (Frans van der Steen,(slag), Albert Sprokholt, Michiel Oosterhagen, Rokus Greebe( boeg). Zij startten in de klasse Veteranen E met drie deelnemers en werden tweede.

Al met al een sportieve dag die afgesloten werd met een gezellig etentje in Heerenveen. Helaas moesten we na deze lange en inspannende dag twee uur wachten op ons eten, wat minder geslaagd was.

p1440550 p1440555

Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl