Vier voorjaarclinics voor slechts €40  Meld je hier aan!

11-bruggen roeiwedstrijd jeugd groot succes

Geplaatst op 12-06-2023  -  Categorie: wedstrijdroeien

Zaterdag 10 juni was een stralende dag: strakblauwe lucht met volop zon, hoge temperaturen en een topsfeertje! Ruim 13 ploegen (leeftijd van 10 t/m 18 jaar) namen die dag deel aan de 11-bruggen minimarathon, georganiseerd door RV Aengwirden. Een wedstrijd van 12 km én de eerste wedstrijd ooit die onze club organiseerde. Extra bijzonder omdat de jonge roeiers bij wedstrijden gewend zijn een afstand van 500 meter tot 1,5 km te varen en nu dus ruim 12 km!

De wedstrijd maakte deel uit van de regiocompetitie Noord Oost Nederland van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. De jeugd van RV Aengwirden stond al even bovenaan in deze competitie en wist de winst na deze laatste afrondende wedstrijd te behouden. En flink ook: met kop en schouders stak ons puntenaantal boven de rest uit!

 

Mooie route met spannende bruggen

De roeiers gingen van start bij het clubhuis, over het Heerenveens Kanaal naar Vegelinsoord, via de Heeresloot naar het centrum van Heerenveen en het laatste stuk terug naar de club via de Veenscheiding en het Heerenveens Kanaal. Voor nietsvermoedende toevallige voorbijgangers natuurlijk spectaculair om te zien hoe de roeiers liggend de lage, smalle bruggen in het centrum passeerden.

 

Sjoerd Hamburger

Sjoerd Hamburger, bestuurslid KNRB, voormalig Olympisch roeier en in 2009 met het team van Oxford winnaar van de beroemde roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge, was aanwezig voor een Meet & Greet. Hij wist iedereen te inspireren met zijn verhaal en jeugd en volwassenen vroegen hem het hemd van het lijf. Ter afsluiting reikte hij de prijzen uit aan de winnaars van de verschillende categorieën, waarbij ook ploegen van Aengwirden.

 

Trots!

Aangezien het jeugd- en juniorenteam winnaar van de regionale competitiereeks was geworden van Noordoost-Nederland (de regio tussen Delfzijl, Enschede, Arnhem, Apeldoorn en Lelystad) kregen zij vanuit de Roeibond ieder een medaille uitgereikt. Stralend namen zij deze in ontvangst! Een resultaat om trots op te zijn, zeker omdat we pas sinds 2020 een jeugd-/juniorenafdeling hebben.

 

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om deze dag tot een succes te maken!

Bekijk alle foto’s en geniet (opnieuw of alsnog) van dit fantastische evenement.

Imke en Gonnie bedankt voor de foto's!

 

img-20230611-wa0065

  

 

 

img-20230611-wa0073

 

uitslag-regiocompetitie-jeugd-2023


Reageer!

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Jetty Meijer
13 jun 2023 12:32

Anne Marie, wat een vrolijke en complete weergave van een superactiviteit. Met name chapeau voor Sandra en Albert die Aengwirden zo mooi op de kaart hebben gezet.

 
 
 

ROEIVERENIGING

 
logo-blad-aengwirden-d-300-ppi

BEZOEKADRES

 

Wetterwille 50
8447 GC
Heerenveen

POSTADRES

 

Postbus 805
8445 PE
Heerenveen
Nederland

Kvk: 01085984

BEL

 

06 - 18212755
(Secretaris)


 

© 2018-2024 Roeivereniging Aengwirden
Powered by e-Captain.nl