Stralende examendag bij R.V. Aengwirden

25-9-2010
Zaterdagmorgen 25 september om 10.00 stond een hele groep roeiers klaar om examen te doen.Onder hen waren nieuwe leden die dit jaar begonnen zijn, maar ook leden die vorig jaar begonnen zijn en nu vervolgexamens af wilden leggen.

Ook waren er enkele ouderejaars die ook nog een niveautje hoger wilde komen in de skiff (de eenmansboot).Er is veel geoefend en er is veel begeleiding geweest, zodat het een uiterst succesvolle ochtend werd.Waarom wil een lid van de roeivereniging zo graag examen doen? De vereniging heeft veel boten, zowel hele oude, wat oudere en wat nieuwere boten.De beste boten mogen niet door de beginners gebruikt worden, dat is logisch, want boten zijn kwetsbaar en in de goeie boten mogen alleen ervaren roeiers roeien.Hoe meer examens je behaalt, hoe beter de boten waarin je kunt roeien.Bovendien kun je zelfstandig een boot afschrijven en een tochtje gaan maken. Daarom zijn vele nieuwe roeiers er op gebrand om een stuurexamen te halen. Dit jaar deden 12 mensen examen. Ze roeiden, gingen in de skiff of legden verschillende stuurexamens af! Van harte gefeliciteerd en nog veel roeiplezier.

Leave a Reply

  • KNRB tocht over de Warta in Polen
  • 19e Dies
  • Elfstedenroeimarathon 2018
  • Open Dag 2018
  • Lichtjestocht en Nieuwjaarsborrel