KNRB tocht over de Warta in Polen

10-9-2018
Jaarlijks organiseert de KNRB meerdere toertochten en doordat er veel liefhebbers waren voor de tocht over de Warta waren kon niet iedereen mee. Per week mocht er daarom één ploeg per vereniging deelnemen. De eerste week waren wij, Ineke Donkervoort, Irene Hamburger, Jacomijn Steen en Anna Nynke Hiemstra de gelukkigen en op 31 augustus vertrokken we om 7 uur met de bus vanuit Apeldoorn naar Jaszkowo in Polen.

De 40 roeiers kwamen van 11 verschillende verenigingen. We voeren in wherries met 2 roeiers en 2 sturen. Het waren heel stabiele boten, die tegen een stootje konden. De sfeer was uitstekend en iedereen hielp elkaar bij vertrek en aankomst met de boten in en uit het water te tillen. Het was fantastisch weer, met onderweg veel mooie waarnemingen. We zagen dagelijks ijsvogels, maar ook kraanvogels, zee- en visarenden en rode wouwen.

Er waren onderweg niet veel uitspanningen, zodat we langs de Warta op de zand of kiezelstrandjes picknickten. We roeiden rond de 40 kilometer per dag en hebben volop genoten. Het was prima te doen en heel ontspannen allemaal.

De groep was gezellig en hoewel we met onze eigen ploeg roeiden was er buiten de boot veel interactie met de andere deelnemers.

We hebben als oud-wedstrijdroeiers ontdekt dat toerroeien geweldig is en dat we dat nog jaren kunnen doen!

Leave a Reply

  • KNRB tocht over de Warta in Polen
  • 19e Dies
  • Elfstedenroeimarathon 2018
  • Open Dag 2018
  • Lichtjestocht en Nieuwjaarsborrel