Elfstedenroeimarathon 2018

13-5-2018
Traditiegetrouw wordt op de vrijdag na Hemelvaartsdag de Elfstedenroeimarathon verroeid, 210 km in estafettevorm. Op vrijdagavond is de start in Leeuwarden, eerst op weg naar Dokkum en weer terug naar Leeuwarden, daarna is het op weg naar Sneek en de rest van het rondje om weer in Leeuwarden te finishen.

Dit jaar deden er weer 3 ploegen van Aengwirden mee.
Met startnummer 1, de Aengwirden /Tromp combi: Ingrid de Hoo, Daniëlle van Hal, Frans van der Steen, Jan-Bas van Noord, Willem Meulenhoff, Wim ten Have, Matthijs Vellenga, Geert Cirkel, Albert Sprokholt, Jan Jouke Kraak, Frans Göbel, Hans Marten Hazelbag.
Na 17 uur en 14 minuten roeien kwamen zij als eerste binnen. Vrijwel de gehele race was het stuivertje wisselen met de uiteindelijke nummer 2, een studentenploeg van Gyas, die 1 minuut meer nodig hadden.


Met startnummer 6, Aengwirden One: Jur Hofsteenge, Dick van der Velde, Mark Niemeijer, Frank van der Velde, Chantal van den Ouweland, Kilian Yntema, Wilco Fennema, Hans Hofer, Hidde Hosper, Wouter Bringmann, Frank Pauw, Anita te Velde.
Nieuw dit jaar was dat er in het Open veld binnen 3 uur van de winnaar gefinisht moest worden om een elfstedenkruisje te krijgen. Deze ploeg heeft het wel erg spannend gemaakt wat dat betreft, zij hadden 20 uur en 12 minuten nodig.

Met startnummer 82, Aengwirden Toerploeg: Arnold Elsen, Clara van der Geest, Frits Foekema, Hendrik Fokkema, Henk Mooibroek, Ineke Veltman, Jacomijn Steen, Joost van Harten, Lysbeth de Boer, Pieter Vonk, Tette Liemburg, Pascal Dietvorst.
In de Toer categorie gaat het erom dat je binnen 24 uur weer binnen bent om je kruisje te krijgen, ze waren binnen in 23 uur en 10 minuten.

Niet alleen de roeiers en stuurtjes hebben hard hun best gedaan om zo snel mogelijk weer binnen te zijn, maar ook alle chauffeurs en helpers waren hard nodig om te zorgen dat er zo min mogelijk tijd verloren ging.

Leave a Reply

  • KNRB tocht over de Warta in Polen
  • 19e Dies
  • Elfstedenroeimarathon 2018
  • Open Dag 2018
  • Lichtjestocht en Nieuwjaarsborrel