Nieuwe boot voor roeivereniging Aengwirden

9-3-2011
Voor het eerst in het 11-jarige bestaan van de roeivereniging uit Heerenveen ( en wijde omgeving) heeft de vereniging een nieuwe boot “gekregen”.

De vereniging is begonnen met oude houten boten, die andere verenigingen al afgeschreven hadden. Alles was welkom als er maar geroeid kon worden. In de loop der jaren kon er af en toe een betere boot aangeschaft worden, voor weinig geld.

Maar nu de vereniging duidelijk in de lift zit en er zeer fanatiek getraind en geroeid wordt, groeide de behoefte aan een beter schip.

Na veel rekenwerk bleek het absoluut geen haalbare kaart om een goeie acht persoonsboot aan te schaffen, aangezien er 2 jaar geleden een nieuwe loods gebouwd is, waarvoor de vereniging een hypotheek heeft moeten afsluiten.

De heren van de eerste acht zijn afkomstig uit de wijde omgeving van Heerenveen (Oranjewoud, Buitenpost, Beetsterzwaag, Sneek, Echtenerbrug, Oldeberkoop en natuurlijk Heerenveen). Ze zijn al jaren bezig zich te verbeteren in tijd en inzet en  hebben de”koppen” bij elkaar gestoken om gezamenlijk het geld voor een nieuwe boot bijeen te krijgen. Via een lijfrenteprocedure, waarbij het bedrag over 5 jaar verspreid opgebracht kan worden kon het benodigde geld verzameld worden.

Bij Alex Wiersma, botenbouwer uit Heerenveen werd onderhandeld en kon worden overgegaan tot aanschaf van een 8-persoonsboot.

Zaterdagochtend was het grote moment dat de acht gebracht werd. Deze boot is zo lang, dat hij alleen in gedeeltes vervoerd kan worden( zie foto).

Belangstelling?
Kom kijken naar de nieuwe 8 op de Open Dag van 26 maart van 10.00-12.00

Leave a Reply

  • KNRB tocht over de Warta in Polen
  • 19e Dies
  • Elfstedenroeimarathon 2018
  • Open Dag 2018
  • Lichtjestocht en Nieuwjaarsborrel