Roeien als wintersport

17-11-2011 Roeien een zomersport? Marjan van der Duin en Wil Jonker die dit jaar hun eerste scullexamen behaald hebben gaan trouw door met oefenen. Ze gaan nu voor het stuurexamen. Pure wintersport voor Urseline, de stuurvrouw.

Doop en rouw

10-11-2011 September 2011 werd na afloop van de klusdag het prachtig geemailleerde naambordje met Greebepad er op, gedoopt door Rokus Greebe. Het bordje was aangeboden door een ploeggenoot van Rokus uit zijn Ægir tijd, Bram Tuinzing.

Sjoerd en Rogier slaan onze acht voor

10-11-2011 Twee  Olympische roeiers te gast bij RVÆngwirden in Heerenveen   Sjoerd Hamburger en Rogier Blink, beiden  zware roeiers die zich gekwalificeerd hebben voor de Olympische Spelen in London, waren donderdag te gast bij RV Ængwirden.

Stamppottocht

9-11-2011 Zondag 30 oktober, de eerste dag met wintertijd. Toch nog het gevoel van uitslapen. Als eerste sta ik bij de loods. Zo heerlijk stil is het. Een regengrijze lucht en een beetje heiig nog. Het water is antracietkleurig met hier en daar een lichtgrijze streep of flikkering. Geen blaadje beweegt, geen klotsje is er te […]

4 Ploegen namen deel aan de November Vieren 2011

7-11-2011 Roeivereniging Ængwirden met vier( !) boten in Amsterdam Zondag 6 november deed Ængwirden weer mee aan de November Vieren. Een wedstrijd waar alleen vieren aan deel mochten nemen. Er werd gestart bij “het Kalfje”en geroeid tot aan roeivereniging ‘De Hoop” een traject van 4 kilometer. In totaal deden er 276 vieren mee aan deze […]