Welkom bij roeivereniging Aengwirden

NSRF Slotwedstrijden 2018

8-7-2018
Dit weekend vonden de NSRF Slotwedstrijden plaats, meestal doen hier de studentenwedstrijdroeiers aan mee, maar veteranen mogen natuurlijk wel tussen de studenten meedoen. Frank Pauw en Kilian Yntema leek het leuk om in het Heren Gevorderde 2x veld mee te doen. De eerste 500m van de 2 km lukte het om nog bij te blijven, daarna werden de verschillen toch wel groter. De studentenwedstrijdroeiers trainen in principe elke dag, zij 2x per week. Daarnaast is een 2 km wedstrijd totaal anders dan een sprint of als het langer dan 4 km wordt, het vraagt een hele andere conditie.

Markregatta 2018: 4x blik

23-4-2018
Vandaag vond de Markregatta plaats in Breda op de Mark, een race over 5 km.
Als eerste was het de beurt aan Joost Bronswijk en Jan-Bas van Noord in de HV2x, ze werden 5e van de 16 overall, maar waren in de E-H wel de snelste van de 5.
Vervolgens startte Michiel Oosterhagen in een combi met ’t Diep, zij werden 3e van de 11.
In DV2x werd door twee ploegen van ons gestart, als eerste gingen Marieke van Drogenbroek en Edith Stok van start, zij werden 3e van de 10 overall, in de D waren ze de snelste van de 3. Daarna startten Jacomijn Steen en Anna Nynke Hiemstra, ze werden 10e. Het was een race om niet snel te vergeten, na de start de ballen tegenkomen, even verderop het riet ingevaren en na 3,5 km omgeslagen, maar ze hebben de race wel uitgevaren nadat ze weer in de boot geklommen waren.
In de HV1x werd door twee skiffeurs gestart. Frans van der Steen was de snelste in de F van de 5 en 3e overall van de 29. Joost Bronswijk was de snelste in de E van de 5 en overall 7e.

Zwolsche Vecht Regetta 2018: 3x blik

10-6-2018
Het was weer tijd om de Zwolsche Vecht onveilig te maken.
In Blok 1 (3 km) werd gestart in verschillende velden.
Liesbeth van Duijn en Josine Haspers startten in D2x, dit werd samengevoegd met M18 2x. Helaas waren de meiden sneller, dus 2e van de 2.
In DVC1x startte Edith Stok, zij werd 2e van de 4. Marieke van Drogenbroek startte in DVD1x, zij was de snelste van de 4.
In Blok 2 (5 km) werd gestart door Wilco Fennema, Jeroen Westerik, Jur Hofsteenge, Kilian Yntema en stuur Lisa Hakkert in het combiveld HVA4*/HVB4*/HCl4*, zij werden 2e van de 4.
In HVE4+/HVF4+ werd gestart door Joost Bronswijk, Michiel Oosterhagen, Jan-Bas van Noord, Frans van der Steen en stuur Monique Pronk, ze wonnen van de andere ploeg.
In DVD2x/DVE2x werd gestart door Marieke van Drogenbroek en Edith Stok, wederom een 2e plaats van de 4.
In Blok 3 (5 km) kwam de acht nog in actie in HVD8+/HVE8+ met Jan-Bas van Noord, Joost Bronswijk, Bart Westerman, Michiel Oosterhagen, Dick van der Velde, Tjeerd Mondria, Alex Wiersma, Frans van der Steen en stuur Monique Pronk, van de 4 ploegen waren ze de snelste.

Spaarne Lenterace 2018: 3x blik!

27-5-2018
Vandaag vond de Spaarne Lenterace plaats in Haarlem. 4,5 km met een scherpe bocht en een paar bruggen.
Verschillende Aengwirden ploegen verschenen aan de start.
De resultaten:
HVF2x: Albert Sprokholt en Jan-Bas van Noord: 2/4 in de F, 11/21 overall in HV2x.
DVD2x: Marieke van Drogenbroek en Edith Stok: 2/4 in de D, 7/19 overall in DV2x.
HVE1x: Joost Bronswijk: 1/7 in de E, 15/47 overall in HV1x.
HVE1x: Michiel Oosterhagen: 5/7 in de E, 30/47 overall in HV1x.
HVF1x: Frans van der Steen: 1/6 in de F, 2/47 overall in HV1x.
HVE8+: Jan-Bas van Noord, Joost Bronswijk, Dick van der Velde, Michiel Oosterhagen, Tjeerd Mondria, Jan Jouke Kraak, Albert Sprokholt, Frans van der Steen en stuur Ingrid de Hoo (Asopos de Vliet): 1/4 in de E, 1/16 overall in HVE-J8+.
DVC1x: Edith Stok: 4/7 in de C, 13/22 overall in DV1x.
DVD1x: Marieke van Drogenbroek: 2/3 in de D, 10/22 overall in DV1x.

Internationale Pinkster Roeiwedstrijden Delfzijl 2018: 5x blik

19-5-2018
Bo Oosterhagen is gestart in het veld M14 1x. Er werden twee heats van 400m geroeid waarbij de tijden bij elkaar worden opgeteld. Winnaar is diegene die het snelst geroeid heeft. Bo was de enige roeister die beide heats onder de 2 minuten wist af te leggen. ’s Middags heeft Bo samen met een Duitse roeister 1000m in het M14 dubbeltwee veld afgelegd. Ondanks het feit dat de dames elkaar in de ochtend zwaar bestreden hadden en zij nooit eerder met elkaar geroeid hadden liep de wedstrijd toch goed en streken zij dus de overwinning en het blik op. Als laatste roeide Bo met de meiden van de Groninger vereniging “De Hunze” in het dubbelvier veld. Ook dit zag er verzorgd uit en resulteert ook in een blik.

Michiel Oosterhagen startte in het heren skiffveld. Een redelijk gevuld veld waarin rijp en groen bij elkaar werd gezet. De 2,2 km werd afgelegd in 8:51. Hiermee haalde hij het blik binnen voor Aengwirden. Door zijn deelname in een combiploeg werd het totaal aantal blikken voor de Heerenveense roeivereniging afgetikt op vijf stuks.

Elfstedenroeimarathon 2018

13-5-2018
Traditiegetrouw wordt op de vrijdag na Hemelvaartsdag de Elfstedenroeimarathon verroeid, 210 km in estafettevorm. Op vrijdagavond is de start in Leeuwarden, eerst op weg naar Dokkum en weer terug naar Leeuwarden, daarna is het op weg naar Sneek en de rest van het rondje om weer in Leeuwarden te finishen.

Dit jaar deden er weer 3 ploegen van Aengwirden mee.
Met startnummer 1, de Aengwirden /Tromp combi: Ingrid de Hoo, Daniëlle van Hal, Frans van der Steen, Jan-Bas van Noord, Willem Meulenhoff, Wim ten Have, Matthijs Vellenga, Geert Cirkel, Albert Sprokholt, Jan Jouke Kraak, Frans Göbel, Hans Marten Hazelbag.
Na 17 uur en 14 minuten roeien kwamen zij als eerste binnen. Vrijwel de gehele race was het stuivertje wisselen met de uiteindelijke nummer 2, een studentenploeg van Gyas, die 1 minuut meer nodig hadden.


Met startnummer 6, Aengwirden One: Jur Hofsteenge, Dick van der Velde, Mark Niemeijer, Frank van der Velde, Chantal van den Ouweland, Kilian Yntema, Wilco Fennema, Hans Hofer, Hidde Hosper, Wouter Bringmann, Frank Pauw, Anita te Velde.
Nieuw dit jaar was dat er in het Open veld binnen 3 uur van de winnaar gefinisht moest worden om een elfstedenkruisje te krijgen. Deze ploeg heeft het wel erg spannend gemaakt wat dat betreft, zij hadden 20 uur en 12 minuten nodig.

Met startnummer 82, Aengwirden Toerploeg: Arnold Elsen, Clara van der Geest, Frits Foekema, Hendrik Fokkema, Henk Mooibroek, Ineke Veltman, Jacomijn Steen, Joost van Harten, Lysbeth de Boer, Pieter Vonk, Tette Liemburg, Pascal Dietvorst.
In de Toer categorie gaat het erom dat je binnen 24 uur weer binnen bent om je kruisje te krijgen, ze waren binnen in 23 uur en 10 minuten.

Niet alleen de roeiers en stuurtjes hebben hard hun best gedaan om zo snel mogelijk weer binnen te zijn, maar ook alle chauffeurs en helpers waren hard nodig om te zorgen dat er zo min mogelijk tijd verloren ging.