Welkom bij roeivereniging Aengwirden

Tromp Boat Races/Head of the Charles 2018: 2x Blik

21-10-2018
Het was een druk wedstrijdweekend, niet alleen in Nederland werd er gestart, maar ook in Amerika, in Boston wel te verstaan.
Door Frans van der Steen werd gestart in Boston in het “Men’s Veteran Singles 60+” veld, hier is hij 4e van de 59 geworden.
In Nederland werd er geroeid in Hilversum: de Tromp Boat Races.
In VE1x werd gestart door Joost Bronswijk, hij werd 3e van de 18 in zijn veld en 27e overall van de 90 skiffeurs. Jan-Bas van Noord startte in VF1x, hij was de snelste van de 8, en 40e overall.
’s Middags startten zij ook nog in V2x, in F-G waren ze de snelste van de 5 en 10e overall van de 25 V2x.
In de DV4+ deden maar 5 ploegen mee, dus daar werd geen onderscheid gemaakt qua leeftijd. Sandra van Hees startte daar in een Tromp/Orca combi, zij werden 2e, maar wel in een nieuw baanrecord voor DVC4+.
In de DV2x werd gestart door Marieke van Drogenbroek en Edith Stok. In de D-E werden ze 3e van de 7, en 11e van de 26 overall in DV2x.
In de M16 2x werd door Bo Oosterhagen in combi met ’t Diep gestart, zij werden 4e van de 9.
In de V4* deden Michiel Oosterhagen, Albert Sprokholt, Jan-Bas van Noord, Joost Bronswijk en stuur Monique Pronk mee in E-F, zij werden 3e van de 5 en 15e overall van de 26.
In DV1x startte Edith Stok in de C, zij werd 4e van de 7, 22e overall van de 34. Marieke van Drogenbroek startte in D, zij werd 8e van de 9, en 20e overall.

Vechtrace 2018: 3x blik

6-10-2018
Op de Vechtrace zijn weer mooie resultaten behaald.
In HVE-F2x hebben Joost Bronswijk en Jan-Bas van Noord gestart in HVF2x, zij waren ruim de snelste van de 5.
In DVD-E2x werd gestart door Marieke van Drogenbroek en Edith Stok, zij waren ook de snelste van de 5.
In HVF1x werd gestart door Jan-Bas van Noord, die 2e werd van de 3, en Frans van der Steen, hij was de snelste in het veld, maar ook van alle HV1x.

Cottwich Almelo Regatta 2018: 2x blik.

16-9-2018
De najaarswedstrijden staan weer voor de deur. De eerst in de serie is in Almelo.
In de MixV2x werd gestart door Frans van der Steen in combi met Lise Klausen van Tromp, zij waren de snelste van de 2.
In de HVE1x werd gestart door Joost Bronswijk, hij werd 2e van de 6. Frans startte ook nog in de skiff: HVF1x, hier was hij ruim sneller dan de andere skiffeur. Verder werd er nog in DVD2x gestart door Edith Stok en Marieke van Drogenbroek, zij werden 2e van de 5.

KNRB tocht over de Warta in Polen

10-9-2018
Jaarlijks organiseert de KNRB meerdere toertochten en doordat er veel liefhebbers waren voor de tocht over de Warta waren kon niet iedereen mee. Per week mocht er daarom één ploeg per vereniging deelnemen. De eerste week waren wij, Ineke Donkervoort, Irene Hamburger, Jacomijn Steen en Anna Nynke Hiemstra de gelukkigen en op 31 augustus vertrokken we om 7 uur met de bus vanuit Apeldoorn naar Jaszkowo in Polen.

De 40 roeiers kwamen van 11 verschillende verenigingen. We voeren in wherries met 2 roeiers en 2 sturen. Het waren heel stabiele boten, die tegen een stootje konden. De sfeer was uitstekend en iedereen hielp elkaar bij vertrek en aankomst met de boten in en uit het water te tillen. Het was fantastisch weer, met onderweg veel mooie waarnemingen. We zagen dagelijks ijsvogels, maar ook kraanvogels, zee- en visarenden en rode wouwen.

Er waren onderweg niet veel uitspanningen, zodat we langs de Warta op de zand of kiezelstrandjes picknickten. We roeiden rond de 40 kilometer per dag en hebben volop genoten. Het was prima te doen en heel ontspannen allemaal.

De groep was gezellig en hoewel we met onze eigen ploeg roeiden was er buiten de boot veel interactie met de andere deelnemers.

We hebben als oud-wedstrijdroeiers ontdekt dat toerroeien geweldig is en dat we dat nog jaren kunnen doen!

19e Dies

10-9-2018
Zaterdag stond in het teken van onze 19e Dies. Hierbij is flink geklust aan het gebouw, de vloot en het terrein. Dankzij de hulp van vele leden ziet zowel de vloot en gebouw er weer blinkend uit. Daarnaast is het vele groen goed verwijderd. Vervolgens zijn de roeiproeven afgenomen, waarbij 11 leden een hogere bevoegdheid hebben behaald. De dag werd afgesloten met een gezellige en smakelijke barbecue.

Hierbij heeft de botenhuiscie de maquette van het verenigingsgebouw en een aantal tafels gepresenteerd. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening hierover. Kom de maquette daarom bekijken, speel er mee en deel je mening in het schrift wat erbij ligt.

NSRF Slotwedstrijden 2018

8-7-2018
Dit weekend vonden de NSRF Slotwedstrijden plaats, meestal doen hier de studentenwedstrijdroeiers aan mee, maar veteranen mogen natuurlijk wel tussen de studenten meedoen. Frank Pauw en Kilian Yntema leek het leuk om in het Heren Gevorderde 2x veld mee te doen. De eerste 500m van de 2 km lukte het om nog bij te blijven, daarna werden de verschillen toch wel groter. De studentenwedstrijdroeiers trainen in principe elke dag, zij 2x per week. Daarnaast is een 2 km wedstrijd totaal anders dan een sprint of als het langer dan 4 km wordt, het vraagt een hele andere conditie.