Welkom bij roeivereniging Aengwirden

Cottwich Almelo Regatta 2018: 2x blik.

16-9-2018
De najaarswedstrijden staan weer voor de deur. De eerst in de serie is in Almelo.
In de MixV2x werd gestart door Frans van der Steen in combi met Lise Klausen van Tromp, zij waren de snelste van de 2.
In de HVE1x werd gestart door Joost Bronswijk, hij werd 2e van de 6. Frans startte ook nog in de skiff: HVF1x, hier was hij ruim sneller dan de andere skiffeur. Verder werd er nog in DVD2x gestart door Edith Stok en Marieke van Drogenbroek, zij werden 2e van de 5.

KNRB tocht over de Warta in Polen

10-9-2018
Jaarlijks organiseert de KNRB meerdere toertochten en doordat er veel liefhebbers waren voor de tocht over de Warta waren kon niet iedereen mee. Per week mocht er daarom één ploeg per vereniging deelnemen. De eerste week waren wij, Ineke Donkervoort, Irene Hamburger, Jacomijn Steen en Anna Nynke Hiemstra de gelukkigen en op 31 augustus vertrokken we om 7 uur met de bus vanuit Apeldoorn naar Jaszkowo in Polen.

De 40 roeiers kwamen van 11 verschillende verenigingen. We voeren in wherries met 2 roeiers en 2 sturen. Het waren heel stabiele boten, die tegen een stootje konden. De sfeer was uitstekend en iedereen hielp elkaar bij vertrek en aankomst met de boten in en uit het water te tillen. Het was fantastisch weer, met onderweg veel mooie waarnemingen. We zagen dagelijks ijsvogels, maar ook kraanvogels, zee- en visarenden en rode wouwen.

Er waren onderweg niet veel uitspanningen, zodat we langs de Warta op de zand of kiezelstrandjes picknickten. We roeiden rond de 40 kilometer per dag en hebben volop genoten. Het was prima te doen en heel ontspannen allemaal.

De groep was gezellig en hoewel we met onze eigen ploeg roeiden was er buiten de boot veel interactie met de andere deelnemers.

We hebben als oud-wedstrijdroeiers ontdekt dat toerroeien geweldig is en dat we dat nog jaren kunnen doen!

19e Dies

10-9-2018
Zaterdag stond in het teken van onze 19e Dies. Hierbij is flink geklust aan het gebouw, de vloot en het terrein. Dankzij de hulp van vele leden ziet zowel de vloot en gebouw er weer blinkend uit. Daarnaast is het vele groen goed verwijderd. Vervolgens zijn de roeiproeven afgenomen, waarbij 11 leden een hogere bevoegdheid hebben behaald. De dag werd afgesloten met een gezellige en smakelijke barbecue.

Hierbij heeft de botenhuiscie de maquette van het verenigingsgebouw en een aantal tafels gepresenteerd. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening hierover. Kom de maquette daarom bekijken, speel er mee en deel je mening in het schrift wat erbij ligt.

NSRF Slotwedstrijden 2018

8-7-2018
Dit weekend vonden de NSRF Slotwedstrijden plaats, meestal doen hier de studentenwedstrijdroeiers aan mee, maar veteranen mogen natuurlijk wel tussen de studenten meedoen. Frank Pauw en Kilian Yntema leek het leuk om in het Heren Gevorderde 2x veld mee te doen. De eerste 500m van de 2 km lukte het om nog bij te blijven, daarna werden de verschillen toch wel groter. De studentenwedstrijdroeiers trainen in principe elke dag, zij 2x per week. Daarnaast is een 2 km wedstrijd totaal anders dan een sprint of als het langer dan 4 km wordt, het vraagt een hele andere conditie.

Markregatta 2018: 4x blik

23-4-2018
Vandaag vond de Markregatta plaats in Breda op de Mark, een race over 5 km.
Als eerste was het de beurt aan Joost Bronswijk en Jan-Bas van Noord in de HV2x, ze werden 5e van de 16 overall, maar waren in de E-H wel de snelste van de 5.
Vervolgens startte Michiel Oosterhagen in een combi met ’t Diep, zij werden 3e van de 11.
In DV2x werd door twee ploegen van ons gestart, als eerste gingen Marieke van Drogenbroek en Edith Stok van start, zij werden 3e van de 10 overall, in de D waren ze de snelste van de 3. Daarna startten Jacomijn Steen en Anna Nynke Hiemstra, ze werden 10e. Het was een race om niet snel te vergeten, na de start de ballen tegenkomen, even verderop het riet ingevaren en na 3,5 km omgeslagen, maar ze hebben de race wel uitgevaren nadat ze weer in de boot geklommen waren.
In de HV1x werd door twee skiffeurs gestart. Frans van der Steen was de snelste in de F van de 5 en 3e overall van de 29. Joost Bronswijk was de snelste in de E van de 5 en overall 7e.

Zwolsche Vecht Regetta 2018: 3x blik

10-6-2018
Het was weer tijd om de Zwolsche Vecht onveilig te maken.
In Blok 1 (3 km) werd gestart in verschillende velden.
Liesbeth van Duijn en Josine Haspers startten in D2x, dit werd samengevoegd met M18 2x. Helaas waren de meiden sneller, dus 2e van de 2.
In DVC1x startte Edith Stok, zij werd 2e van de 4. Marieke van Drogenbroek startte in DVD1x, zij was de snelste van de 4.
In Blok 2 (5 km) werd gestart door Wilco Fennema, Jeroen Westerik, Jur Hofsteenge, Kilian Yntema en stuur Lisa Hakkert in het combiveld HVA4*/HVB4*/HCl4*, zij werden 2e van de 4.
In HVE4+/HVF4+ werd gestart door Joost Bronswijk, Michiel Oosterhagen, Jan-Bas van Noord, Frans van der Steen en stuur Monique Pronk, ze wonnen van de andere ploeg.
In DVD2x/DVE2x werd gestart door Marieke van Drogenbroek en Edith Stok, wederom een 2e plaats van de 4.
In Blok 3 (5 km) kwam de acht nog in actie in HVD8+/HVE8+ met Jan-Bas van Noord, Joost Bronswijk, Bart Westerman, Michiel Oosterhagen, Dick van der Velde, Tjeerd Mondria, Alex Wiersma, Frans van der Steen en stuur Monique Pronk, van de 4 ploegen waren ze de snelste.